Una tarda de Carnaval assolellada en general, però amb vent

Alberto AlcántaraActualitzat

Dissabte és un dia amb un fort protagonisme del vent, que deixarà cops molt forts als dos extrems del país. La ventada provoca torb al Pirineu. També haurem de tenir en compte la neu a l'Alt Pirineu, i el risc d'allaus fort al nord del Cadí.

Sol i neu

El cel es veurà força net de núvols en general. Tindrem l'excepció del Pirineu, sobretot l'Alt Pirineu, on estarà tapat. La precipitació tendirà a minvar durant la tarda, però sí que hi haurà torb. L'avís per neu és per acumulacions de més de 5 centímetres per sobre dels 600 metres. Cap al vespre es veuran alguns núvols prims per l'oest.  

Avisos per fred

Els avisos per fred matinal ja s'han desactivat, després d'una matinada amb pujar de la temperatura mínima. Per compensar, la sensació de fred ha estat intensa degut al vent. 

La temperatura màxima també pujarà una mica, tret del nord Pirineu on tendirà a baixar. En tot cas, parlarem d'uns valors extrems al voltant dels 13 ºC, però amb un vent que accentuarà la sensació de fred en alguns casos. Si penseu celebrar el carnaval, porteu roba d'abric a sota de la disfressa. Les temperatures nocturnes poden pujar una mica més, però estarem entre els -2 i 0 ºC de molts punts d'interior i els 5 o 6 de la costa.

I diumenge...

El vent perdrà una mica de força, però augmentaran els núvols a causa del pas d'un front. La precipitació es reactivarà al Pirineu. La temperatura pujarà.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut