Diumenge ventós, amb ruixats de tarda i amb descens tèrmic

Diumenge serà un dia amb molts canvis i amb molt de moviment atmosfèric. Passaran diverses línies de núvols, hi haurà ruixats, clarianes, ventades i un descens tèrmic notable en molts casos

RedaccióActualitzat

Acabem la setmana amb un front que passa de matinada i que arrossega una important entrada de vent i d'aire fred. Els ruixats es reactivaran durant la segona part del dia. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per vent.

Aquest dissabte s'ha batut un altre récord de calor a Barcelona, a l'Observatori Fabra, 21,8 graus, en mes de febrer, la més alta des de 1914!

La calor ha sigut típica d'abril aquest dissabte, a l'espera d'un canvi a partir de diumenge i ambient més fred encara des de dilluns fins el dijous. Les temperatures baixaran entre 8 i 10 graus arreu i poden baixar més de 15 o 17 graus al Pirineu entre dilluns i dimarts. De dimarts a divendres hi ha perill de glaçades a l'interior i al prelitoral, amb mínimes d'entre -2 i -8 graus. A la costa es baixarà dels 5º de mínima i també hi haurà algunes zones concretes al voltant dels 0º a prop del mar, especialment dimecres i dijous de matinada.

Cel canviant

La matinada ha portat algunes precipitacions, però fora del Pirineu seran minses i disperses. El fort vent de ponent escombrarà els núvols i deixarà un matí amb grans clarianes i amb més núvols i alguns ruixats residuals cap al nord. Serà una pausa abans de l'arribada i el creixement de noves nuvolades de cara a la tarda.

La segona part del dia estarà oberta a més precipitacions. D'una banda, n'esperem de minses per ponent, tret, potser, de l'entorn del Port, on pot arribar alguna banda més activa. Per altra part, es reactivaran els ruixats i hi haurà alguna tempesta, més abundant cap al nord-est, que arribarà al sector del litoral i prelitoral central. Són possibles en forma de calabruix o neu granulada. La cota de neu baixarà dels 1.800 als 1.000 metres, puntualment per sota en moments de ruixats. En el cas del vessant nord baixarà fins als 600 metres.

El vent de l'oest i el nord-oest bufarà moderat i amb cops forts durant el matí a la major part del país. A partir del migdia baixarà d'intensitat. De cara a la nit, el mestral tornarà a revifar a la vall de l'Ebre, i la tramuntana, a la Costa Brava.

Descens tèrmic

Serà un dia de temperatures mínimes i màximes més baixes, malgrat que les mínimes es donaran al final del dia en molts punts, i, per tant, a primera hora, la baixada no serà general. Les màximes baixaran arreu, però venim d'uns valors molt alts, i per tenir més sensació de fred ens haurem d'esperar fins a la matinada.

I per dilluns...

Ventada important, de mestral a la vall de l'Ebre i de nord al Pirineu, al Prepirineu i a la Costa Brava. La nevada es reactivarà al vessant nord del Pirineu a qualsevol cota. Les temperatures de primera hora davallaran en general.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut