Tarda de tempestes i baixada de la temperatura

Alberto AlcántaraActualitzat

Acabem el cap de setmana amb el pas d'una depressió aïllada en nivells alts, una DANA o bossa d'aire fred en altura, que porta inestabilitat i ruixats irregulars. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per intensitat de pluja . La calor baixarà a l'interior.

Tarda moguda

Els ruixats han estat localment intensos però molt irregulars al matí. Aquí teniu un mapa de la precipitació acumulada fins a les 14.30 hores:  

Durant la tarda, s'anirà encalmant per l'extrem sud, mentre que els ruixats poden caure gairebé a qualsevol punt de la resta de Catalunya, localment amb intensitat i amb presència de calamarsades. En tot cas, seran més intensos i abundants cap al prelitoral i el nord de la Catalunya Central. En principi, una gran part de la façana litoral quedarà al marge de la pluja, però cap al sud de la Costa Brava i Maresme arribaran alguns xàfecs dispersos. De cara al vespre, els núvols s'aniran desinflant i la pluja tendirà a desaparèixer.

Baixada de la temperatura

El canvi de temps portarà un descens de la temperatura. A primera hora encara no s'ha notat gaire en general. De fet, les mínimes arribaran al final del dia en alguns casos. Però al migdia sí que hi haurà un canvi notable a una gran part de l'interior de Catalunya, amb baixades d'entre 4 i 12ºC, fins i tot més. Un dia més, a la costa no es notarà aquesta davallada brusca. Ens allunyarem de la barrera dels 40º C per quedar situats en extrems d'uns 31 o 32º C.

I dilluns...

La pertorbació s'haurà retirat, entrarà una mica de mestral i tramuntana i el sol tornarà a dominar el cel en general. La temperatura diürna pujarà.  

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut