Torna el sol i puja la temperatura

Nova setmana de juliol sense cap calorada fora de lloc

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

La bossa d'aire fred responsable de les tempestes de diumenge haurà passat a la història i recuperarem les constants meteorològiques del temps més estiuenc. El matí estarà marcat per la tramuntana i el mestral als dos extrems de la costa. La tramuntana s'anirà localitzant al cap de Creus amb el pas de les hores.

Torna el sol

El règim de vents portarà nuvolositat matinal a la Costa Central, però a la resta esperem un matí força assolellat. A partir del migdia creixeran núvols d'evolució en zones de muntanya, en aquest cas sense derivar en tempesta. En general, tindrem una tarda de sol arreu. En tot cas, a última hora de la jornada podran arribar alguns núvols prims per l'oest.

Temperatura en ascens

La temperatura de primera hora serà 2 o 3º C més baixa a molts indrets d'interior, mentre que no canviarà gaire a la costa. Durant les hores centrals del dia, el sol escalfarà i ajudarà a fer que les màximes es recuperin i tornin a enfilar-se amb més claredat per sobre dels 30º C, amb alguns valors pujant cap als 34º C. L'excepció serà la costa central, on la marinada i els núvols matinals frenaran la pujada.

I dimarts...

La baixa tèrmica situada al centre peninsular pot generar noves bandes de núvols alts, que dibuixaran algunes teranyines al cel. Cap a l'extrem sud seran una mica més compactes. En qualsevol cas, no esperem pluja. Pocs canvis en la temperatura.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut