Aquest diumenge continuarem amb cel mig enterbolit

Alberto AlcántaraActualitzat

Aquest diumenge serà un dia de transició, a l'espera d'un canvi de temps que arribarà a partir de la matinada de dilluns, i que portarà, sobretot, un descens de la temperatura. Els núvols sense pluja marcaran la jornada d'avui. El vent passarà a dominar del sud-oest, amb algun cop fort de tarda a la Costa Brava.

Halo solar a Sant Carles de la Ràpita (Gisela Daura)

Núvols alts

L'estat del cel continuarà marcat pel trànsit de núvols alts i mitjans, del tot inoperants pel que fa a la pluja. El cel es veurà enteranyinat o enterbolit a estones. Aquests núvols tornaran a afavorir una albada i una posta molt vistoses i l'aparició de fenòmens òptics com halos solars, iridescències, parhelis, etc.

Cap al vespre arribaran núvols més compactes per l'oest. Al mateix temps s'acumularan núvols baixos cap al litoral. La majoria dels mapes del temps indiquen que la pluja, poca en general, arribarà de matinada.

 

Temperatura per sobre de la mitjana

La temperatura mínima ha pujat de manera més clara en punts del Pirineu, mentre que ha baixat en llocs on el vent ha encalmat, especialment al terç sud i a l'Empordà. Al migdia, les màximes pujaran 1 o 2 °C a tot estirar, tret del litoral i del prelitoral, on es quedaran igual o baixaran una mica respecte a dissabte. Els valors màxims arribaran als 17 o 18 °C. Encara estarem per sobre de la mitjana climàtica.

 

I dilluns...

El front passarà entre la matinada i el matí en general, o el migdia cap al nord-est. Pot plovisquejar arreu, però es registraran quantitats molt poc importants, tret d'algun ruixat més abundant puntual. On més plourà o nevarà serà al vessant nord del Pirineu. Allà hi continuarà precipitant fins i tot després del front. La cota de neu a la serralada baixarà dels 1.500 als 1.200 metres, o per sota al vessant nord. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per acumulació de neu. També tornaran el mestral i la tramuntana amb força a partir del migdia, i per això s'ha activat l'avís per vent. El canvi d'ambient arribarà amb aquesta nova dinàmica: les temperatures baixaran i quedaran per sota de la mitjana, probablement fins al cap de setmana vinent.
 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut