Dilluns, la nevada perd força però el vent continua

Ambient plenament hivernal en aquesta recta final de novembre i primers dies de desembre

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

Avui encara tindrem les últimes fuetades de la situació meteorològica del cap de setmana, marcada pel fort vent del nord i nord-oest. La ventada pot deixar ratxes molt fortes als dos extrems del país. De matinada, han superat els 115 km/h a les cotes altes del Pirineu, a Boí (2.500 metres) ha registrat un cop de 118 km/h. La nevada començarà a perdre força, però encara durarà unes hores. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat avisos per vent, onatge i acumulació de neu.

Glaçada i núvol lenticular a Castellar de la Ribera (Pere Riu)

Dia variable

Veurem un celatge ben blau, però amb estones d'intervals de núvols generats pel vent. També tindrem núvols baixos matinals, localitzats a la Catalunya Central i punts del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. La precipitació continuarà al Pirineu. Serà més intensa i abundant fins a primera hora del matí al vessant nord, però pot persistir fins a mitja tarda, de manera més intermitent i menys abundant, i de forma més aïllada a altres punts de la serralada i a qualsevol cota.

 


Lògicament, també continuarà el torb al Pirineu. Al final del dia poden entrar més núvols alts per l'oest.

Vent previst per a dilluns a les 12.00 UTC(TVC / WRF)

Fred matinal

El fred matinal s'accentuarà una mica més a les fondalades. Estarem sota zero o al voltant dels zero graus a molts punts d'interior de la meitat nord. Per contra, la temperatura diürna tendirà a recuperar-se en una gran part del país. Ens mourem entre els 11 i els 15 ºC en general.

I dimarts...

Tindrem unes hores d'anticicló relaxat, amb un vent que anirà de baixa, i amb un cel poc ennuvolat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut