Tarda de ruixats, mestral i tramuntana

Alberto AlcántaraActualitzat

Encetem el cap de setmana amb una pertorbació que viatja cap al golf de Gènova, amb alguns ruixats i amb una situació de mestral i tramuntana. Dissabte serà un dia amb una mica de tot. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos per vent i per intensitat de pluja.

Ruixats i clarianes

El dia ha començat amb força núvols cap al nord i l'est. El matí ha estat inestable. Els ruixats de primera hora cap al terç nord han derivat en noves tempestes, i aquesta serà la dinàmica de la primera part de la tarda. Els xàfecs apareixeran a punts del prelitoral i la costa Central, a les comarques del nord de Lleida, la Catalunya Central i l'interior de Girona. Localment, aniran acompanyats de tempesta i de calamarsa. Les comarques de Tarragona quedaran al marge de la pluja per la presència del mestral. A tot estirar, podria arribar algun xàfec al nord del Camp de Tarragona. Al final del dia hi haurà grans clarianes.

El vent també agafarà protagonisme: bufarà de nord i nord-oest, amb cops forts o puntualment molt forts als dos extrems del País. A més a més, el vent de nord deixarà un cel tapat a la Vall d'Aran. En aquest sector hi haurà precipitacions intermitents durant la jornada, amb una cota de neu de 1.200 metres.

Temperatures

La temperatura de primera hora ha baixat pel terç oest i a punts del nord-est, mentre que a migdia hi haurà un descens gairebé general de les màximes de 2 o 3º C, més en el cas del Pirineu o de punts d'interior del nord-est. L'excepció serà el litoral sud, reescalfat pel vent de mestral.

I diumenge...

Continuarem amb el mestral i la tramuntana. Farà més sol al matí, però a partir de migdia creixeran nuvolades, amb risc d'alguns petits ruixats residuals a l'entorn del prelitoral. També continuarà plovent o nevant a la Vall d'Aran, amb una cota de 1.300 metres.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut