Breu tast d'hivern a les acaballes de febrer

Si el fred normal de febrer és notícia, és que tenim un ambient poc hivernal

Néstor GómezActualitzat

Som a les acaballes de febrer i cedeix un dia a l'ambient hivernal. El que hauria de ser normal, el fred intens de febrer amb alguns dies suaus i algun de càlid, s'ha convertit el tot el contrari, un mes càlid amb alguns dies molt càlids i algun de fred, residual. Doncs dimecres toca un dia fred.

El sistema frontal que ha travessat Catalunya durant la segona meitat de dimecres ha dut l'aire fred que farà que sigui un dia d'hivern. Tot i així, no serà un dia de fred intens, simplement els valors baixaran fins a tocar les normals per aquestes dates.

Albada vora el mar (Cristina Sauleda)

Sol i neu

El matí serà fred i assolellat. Només al vessant nord del Pirineu quedaran els núvols acumulats i cauran algunes nevades, la majoria febles. La cota de neu baixarà lleugerament per sota dels 1.000 metres. Fora del Pirineu, creixeran nuvolades a partir del migdia a les comarques de Girona que podran deixar algun ruixat entre el Baix Empordà i la Selva. Amb el pas del sistema frontal, el vent bufarà entre moderat i fort a l'Empordà de tramuntana, i de cerç a les Terres de l'Ebre i sud del pla de Lleida.

Temperatures baixes

Tornem als valors de les temperatures màximes per sota dels 20 ºC. Les més elevades amb prou feines s'acostaran als 18 ºC. Les glaçades matinals tornaran al Pirineu i localment sortiran d'aquesta zona. Cal abrigar-se una mica més abans de sortir al carrer de bon matí.

I els següents dies...

Dijous persistirà un ambient similar a dimecres. Serà a partir de divendres quan la temperatura tornarà ben amunt, amb un nova entrada d'aire calent.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut