L'anticicló s'aferra i els fronts llisquen amb poca energia

És temps d'ulleres de sol i d'abric. El paraigua, al fons de l'armari

Néstor GómezActualitzat

El dia serà 100% estable, amb un anticicló ancorat al nord d'Àfrica i un altre situat als països de l'Est que bloquegen el pas normal de les pertorbacions. A última hora del dia s'acostarà un sistema frontal que lliscarà pel Pirineu sense pena ni glòria.

Més sol que núvols

Durant tot el dia farà sol a gran part del país, però jugarem amb els matisos. De bon matí hi haurà alguns bancs de boira a les planes interiors, sense arribar a la magnitud de la setmana passada. A la tarda, tindrem teranyines de núvols prims que deixaran el cel blanquinós i, en el cas de la costa central, sorgiran núvols baixos que arribaran des del mar carregats d'humitat i que faran que l'ambient sigui més fresc. I cap al tard, la proximitat d'un sistema frontal farà augmentar els núvols a les comarques de Lleida, sobretot del Pirineu, sense descartar alguna gota.

Temperatures contrastades

Ambient fred de bon matí amb glaçades a les valls del Pirineu i del nord de la Catalunya Central. Al migdia, en canvi, l'ambient serà suau, amb valors que poden pujar fins els 18 ºC als indrets més càlids del país, que correspondrà al litoral i prelitoral.

I els pròxims dies...

Dimecres serà el dia en què ens travessarà el front, sense gaire energia, amb alguns ruixats durant el matí al Pirineu a les comarques de Lleida. Un cop ens travessi, tornarà el sol i l'estabilitat durant uns dies més.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut