Dia rúfol amb molt núvols i alguna gota amb fang

No deixeu roba estesa a fora, si cau alguna gota anirà acompanyada de fang

Néstor GómezActualitzat

Canvi radical en la component del vent. Passem del vent de nord de la setmana passada, que provocava un ambient fred, a una nova situació amb vents de sud, que ens durà ambient més temperat i arrossegarà pols sahariana del nord d'Àfrica cap a casa nostra.

Cel amb ullades de sol sobre Barcelona (Alfons Puertas)

Dia de núvols amb ullades de sol

Durant bona part del dia al vessant sud del Pirineu i a les comarques del litoral estarà cobert i només hi haurà algunes estones petites de sol. A la resta del país, cel variable però amb el trànsit continu de núvols. De tots aquests núvols, només s'espera que cap al tard caiguin algunes febles precipitacions amb fang al vessant sud del Pirineu i en alguns punts de la costa. No deixeu a la intempèrie roba estesa o s'embrutarà de fang.

El vent de sud es reforçarà durant el matí i s'espera que bufi fort a les cotes altes del Pirineu. Meteocat té activat l'avís de vent, elevat a color taronja per perill alt en superar els 90 km/h a cotes altes.

Temperatures més suaus

Els núvols de la nit i l'arribada del vent de sud faran que de bon matí no es repeteixi el fred dels darrers dies. No glaçarà enlloc del país. També les temperatures diürnes pujaran una mica. Malgrat que el sol estarà tapat durant grans estones del dia, les temperatures no baixaran i es mantindran, com a mínim, amb els mateixos valors de dilluns. Els valors més alts del dia s'acostaran als 24 ºC a les Terres de l'Ebre i al pla de Lleida.

I els propers dies...

La situació de sud persistirà fins dijous, la qual cosa implicarà un ambient suau, sense fred matinal. S'esperen dies de cel variable, amb cel blanquinós a les capes altes de l'atmosfera i núvols baixos al Pirineu, litoral i prelitoral. Si bé s'esperen poca pluja, quan caigui serà acompanyada de fang.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut