Calor intensa amb ruixats de tarda

La calor cedeix alguns graus, però seguirà ben intensa

Néstor GómezActualitzat

La temperatura està de tot desbocada, amb valors plenament caniculars que disten molt dels que serien normals en aquestes dates de juny. Si bé la primera temperatura de 35 ºC de l'any va arribar quan toca, ara amb aquesta gran calorada les temperatures es troben fora de lloc. Però per calor, la que vam tenir el 2003 per aquestes dates, quan Vinebre va tocar els 40 ºC.

Dia de platja (Eva Gimeno)


Calorada intensa

Un dia més la calor serà la gran protagonista a Catalunya. La nit serà tropical, amb mínimes que no baixaran dels 20 ºC a la costa, al prelitoral, a les Terres de l'Ebre i en nombrosos punts del pla de Lleida. Ara bé, serà al migdia quan collarà de valent. Si bé baixarà respecte als valors extrems de dilluns, de calor en continuarà fent. Les màximes es mouran entre els 35 i els 38 ºC al pla de Lleida, a l'interior de les Terres de l'Ebre i en punts de la Catalunya Central.

Cel variable amb ruixats a la tarda

El dia no es llevarà amb el cel serè. Albada amb al el cel variable a la costa i prelitoral de Barcelona, al Camp de Tarragona i a bona part del pla de Lleida, amb uns núvols inofensius. Ara bé, a partir del migdia creixeran nuvolades al Pirineu i Prepirineu, cap a les 13 o 14 hores cauran els primers ruixats. Durant la tarda aniran a més i avançaran cap a la Catalunya Central. A partir dels vespre, els ruixats desapareixeran.

I els pròxims dies...

Dimecres mantindrà la dinàmica de calor, de sol i de ruixats de dimarts. Dijous sí que canviarà més el temps amb pluges fora del Pirineu i un clar descens de les temperatures.

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut