Comencem la setmana amb núvols en augment i menys fred

Alberto AlcántaraActualitzat

Temps una mica més insegur a principis de setmana. Des de l'interior peninsular arribaran núvols que trencaran la dinàmica de sol de diumenge. El vent bufarà de component sud i est al litoral i prelitoral, on moderarà la temperatura.

Sortida del sol amb núvols a Sant Martí Sarroca (Carles Roca)

Núvols en augment

El matí serà de grans clarianes en general, tot i que veurem circular alguns núvols mitjans i algun banc de boira a punts d'interior. Les hores centrals del dia ens portaran nuvolositat d'evolució a punts de muntanya, amb formació d'alguns ruixats cap al Pirineu oriental, Osona i Berguedà. La cota de neu serà d'uns 1.600 metres. Al mateix temps, els núvols augmentaran des de l'oest a mesura que avanci la tarda. Al final del dia, el cel estarà força enterbolit arreu.

Menys glaçades

El més destacat serà la pujada de la temperatura mínima. El risc de glaçades disminuirà, i els valors negatius es concentraran al Pirineu. La màxima també pujarà i el migdia serà molt suau, sobretot a punts de ponent o l'Ebre, on arribarem als 22-23 ºC. La marinada frenarà la temperatura a la façana litoral.

 

I dimarts...

Continuarem amb un temps insegur, amb més ruixats més abundants al terç nord, possibles en altres punts. La cota de neu voltarà els 1.700 metres.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut