Dilluns, la temperatura baixa i retorn dels ruixats

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

Començarem la setmana amb un canvi de dinàmica molt necessari, amb una davallada de la temperatura i reaparició de xàfecs i tempestes. D'aquesta manera, diem adeu a la calor anòmala de la setmana passada i als rècords de temperatura de dissabte i diumenge. Tindrem una mica de mestral i tramuntana durant el matí, amb alguns cops forts als dos extrems del país.

La vall de Boí(Eva Simón)

Sol i núvols de tarda, amb alguna tronada

El temps serà força assolellat durant el matí. El sol matinal donarà pas a nuvolades de tarda, que ja tindran prou empenta per deixar ruixats i algunes tempestes localment forts al Ripollès, Osona i la Garrotxa. S'espera pluja intensa de 20mm en 30 minuts, amb avís de pluja segons adverteix el Meteocat.  N'esperem bàsicament al Pirineu oriental i punts d'interior del nord-est. Cap al vespre, arribaran nuvolades des de l'oest, associades a l'activitat que es generarà durant la tarda per la banda del sistema ibèric. Probablement deixaran alguna gotellada pel terç oest, un aperitiu de la pluja que s'espera per a dimarts.

Davallada de la temperatura

La temperatura començarà a baixar, a normalitzar-se. Ja es notarà en els valors de primera hora, tret de punts de la Costa Daurada o l'Empordà, on el vent els farà pujar. Les màximes cauran de manera molt evident en general, entre 4 i 8 ºC a molts indrets, fins i tot més en punts del Pirineu i el nord-est. Podeu seguir l'evolució de les dades del dia en el visor Meteodades del portal del temps.

Evolució de la Tº per a dilluns a les 14 UTC (WRF/TVC)

I dimarts...

El canvi de temps es farà més evident. Una segona clatellada als termòmetres, que s'aniran situant en valors inferiors a la mitjana climàtica de l'època. A més a més, s'aprofundirà el solc d'aire fred en alçada i això donarà molta més força als ruixats i les tempestes. La precipitació avançarà d'oest a est i caurà de forma moderada. S'acumularan quantitats localment abundants. La cota de neu baixarà al llarg del dia i quedarà al voltant dels 1.700- 2.000 metres. Aquest és el mapa de precipitació prevista en 24 hores per a dimarts.

Pluja prevista per a dimarts en 24 hores (WRF / TVC)
ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut