Dissabte de cel enteranyinat o enterbolit i temperatures en ascens al Pirineu

No esperem pluges i el vent anirà de baixa a partir del migdia.

Alberto AlcántaraActualitzat

Tenim al davant un cap de setmana sense gaires complicacions meteorològiques. Caldrà parlar de vent aquest dissabte i d'un augment dels núvols més compactes a última hora de diumenge, indicatius d'un canvi de temps que ens afectarà dilluns. La temperatura tendirà a recuperar-se, sobretot a muntanya.

Cirerers florits a Sarroca de Lleida (Benjamín Biosca)

Vent i núvols prims

Encara quedaran unes hores de vent del nord i nord-oest a la Costa Daurada, l'Empordà i els cims del Pirineu. Bufarà fins al migdia i després afluixarà.

Mapa de vent previst per a dissabte a les 9 UTC(WRF / TV3)

El cel el veurem variable, amb més estones de sol cap a la costa i el prelitoral, i amb més núvols a la resta. Seran núvols alts i mitjans, força prims en conjunt, i una mica més compactes a estones en punts del nord i oest. L'única excepció a aquesta dinàmica de núvols prims serà al matí cap a l'oest de la Depressió Central, on hi haurà bancs de núvols baixos i boires. S'aniran trencant al llarg del matí. També es veuran alguns bancs de boira més puntuals per les valls del Prepirineu.

 

Més fred al matí

La temperatura de primera hora serà més baixa en general, en molts casos de 3 a 5 ºC inferiors a les de divendres. Al migdia es notarà una pujada important al Pirineu i Prepirineu, i també en punts del nord-est. Tindrem valors semblants als de divendres a la costa i al prelitoral, mentre que poden baixar per Ponent, frenats per les boires matinals. Arribarem als 19-21 ºC puntualment a les Terres de l'Ebre i l'Alt Empordà, i als 17-18 ºC en una bona part de la costa i del prelitoral. A la resta de l'interior estarem al voltant dels 12-15 ºC.

 

Diumenge de transició

Acabarem la setmana amb un dia sense novetats meteorològiques importants, només amb petits símptomes de canvi. El vent passarà a dominar del sud-oest, amb algun cop fort de tarda a la Costa Brava.

L'estat del cel seguirà marcat pel trànsit de núvols alts, del tot inoperants pel que fa a la pluja. El cel es veurà enteranyinat o enterbolit a estones, però no serà fins al vespre quan arribarà una banda de núvols més compacta pel terç oest. Al mateix temps, s'acumularan núvols baixos cap al litoral.

Aquests núvols són els que marquen el canvi de temps. La majoria dels mapes indiquen que la pluja arribarà de matinada.

La temperatura mínima pujarà lleugerament en general, i de manera més clara al Pirineu. Puntualment baixarà en llocs on el vent haurà encalmat. Al migdia, les màximes pujaran 1 o 2 ºC a tot estirar, tret del litoral i del prelitoral, on es quedaran igual o baixaran una mica respecte a dissabte. El canvi d'ambient arribarà després del pas del front de dilluns, quan les temperatures quedaran per sota de la mitjana durant uns quants dies.

Meteograma de la ciutat de Barcelona (TV3/GFS)

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut