Canvi d'armari, sí o no?

Néstor GómezActualitzat

La tardor va començar amb temperatures altíssimes, ho recordeu? I en pocs dies, l'arribada d'una massa d'aire fred va implicar una forta davallada que ens va dur directament a l'ambient de tardor.

Són dies en què veureu pel carrer tot tipus de roba, persones molt abrigades i d'altres que conserven la vestimenta d'estiu. Dies que, situats de bon matí davant de l'armari, no sabem quina roba agafar per no tenir fred a primera hora del dia i per no coure'ns de calor al migdia. Els dilemes: màniga curta o llarga, jaqueta fina o abric, sabata tancada o oberta?

Cal fer el canvi d'armari?

La veritat és que la fresca o el fred matinal dels darrers dies ens ha obligat a agafar mànigues llargues que eren al fons de l'armari, peces que feia mesos que no utilitzàvem. Més que un canvi d'armari, pròpiament dit, perquè tret del Pirineu encara no cal la bufanda ni els guants, el que caldria és fer mig canvi d'armari per agafar-ho tot menys els abrics d'hivern i mànigues gruixudes. És el temps dels suèters i jaquetes d'entretemps. Si us passeu de roba al migdia suareu, les temperatures durant les hores centrals del dia són encara altes, a l'entorn dels 28 ºC.

I tornarà la calor o caminarem cap al fred?

Durant el que queda de setmana, les temperatures pujaran lleugerament, però serà un ascens transitori. La setmana que ve el mercuri retornarà a valors normals i es mantindrà així fins més enllà de mitjans de mes.

Un dels efectes de les temperatures d'aquesta època de l'any és el gran contrast tèrmic entre els matins freds i els migdies agradables. Passar-se de roba o quedar-se curt, o caminar ràpid al migdia fins al punt de suar una mica són alguns ingredients per caure constipats i refredats.

Anar al contingut