Laura Rosel: "Les xifres comencen a demostrar que el confinament funciona, fins que s'anuncia i tot se'n va en orris"
ANÀLISI

"Les xifres comencen a demostrar que el confinament funciona, fins que s'anuncia i tot se'n va en orris"

Repunten les morts i els contagis per coronavirus a Espanya per l'"efecte cap de setmana"

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto37

Laura Rosel

Directora i presentadora d'"El matí de Catalunya Ràdio"

@laura_rosel
Actualitzat

El catedràtic d'Oxford Daniel Prieto Alhambra fa servir una imatge que explica molt bé el funcionament de la pandèmia, i això que estem vivint des de mitjans de març: un embut. Som un embut colgat de casos de coronavirus que no van avall, fan de tap i es desborden.

Després de tres setmanes d'esforç per contenir milions de persones a casa, mentre els hospitals treuen fum intentant tenir cura dels contagiats, les xifres comencen a demostrar que el confinament funciona. Fins que es proclama que funciona i tot se'n va en orris. Avui, ha tornat a repuntar el nombre de morts i contagis al conjunt de l'estat espanyol. És l'efecte cap de setmana, segons els experts de la Moncloa.

El que és evident és que si el distanciament social es manté com fins ara, almenys dues setmanes més, la cosa pot realment millorar força. Però encara no n'hi haurà prou per escombrar del mapa aquest maleït coronavirus. Encara caldrà programar una recuperació de l'activitat per fases, molt controlada, parant molta atenció a les baixes per noves infeccions. El Govern ha fet cridar un dels epidemiòlegs de referència en aquests moments perquè l'assessori en el desconfinament: Oriol Mitjà.

Ara només cal que defineixin l'estratègia i, un cop la tinguin, la comuniquin amb transparència i sense contradiccions a la ciutadania. Que se'ls expliqui com a adults quin és el pla per sortir del confinament. Ho demanava ahir el doctor Prieto Alhambra des dels micròfons de Catalunya Ràdio. Les setmanes d'emergència sanitària que hem superat fins ara són experiència acumulada també en comunicació i gestió d'expectatives. Que es noti.

Anar al contingut