La regió de Koure del Níger és on hi ha els darrers ramats de girafes de l'Àfrica occidental
La regió de Koure del Níger és on hi ha els darrers ramats de girafes de l'Àfrica occidental

Sis francesos i dos guies, morts a trets a la regió de les últimes girafes al Níger

El fet ha passat en un lloc del país on hi ha els últims ramats de girafes de l'Àfrica occidental, segons fonts oficials

RedaccióActualitzat

Al Níger, sis ciutadans francesos i un guia i un conductor han mort tirotejats per homes armats. El fet ha passat en una zona del país on hi ha els darrers ramats de girafes de l'Àfrica occidental, segons fonts oficials.

L'atac ha passat aquest matí a l'est de la localitat de Kouré, a una hora de ruta de la capital del país, Niamey. La majoria de les víctimes han estat abatudes a trets, excepte una dona que havia aconseguit fugir, però l'han atrapat i l'han matat amb un ganivet. El vehicle on viatjaven els ciutadans francesos pertany a l'ONG Acted. Segons les autoritats, les víctimes franceses serien cooperants.

No se sap la identitat dels assaltants, que anaven en moto i han aparegut d'entre la vegetació.

El president francès, Emmanuel Macron ha parlat de l'incident per telèfon amb el seu homòleg nigerí, Mahamadou Issoufou. L'exèrcit del Níger s'ha desplegat a la zona del crim, una vasta regió boscosa sobrevolada per caçabombarders francesos. La policia científica procedeix a la identificació dels cadàvers.

L'atac, que no ha estat reivindicat, presenta moltes similituds amb altres atacs jihadistes perpetrats al Sahel, sobretot a Mali, on hi operen grups vinculats a Al Qaeda i Estat Islàmic.

El governador de la regió ha afirmat que fan el possible per administrar la situació, però no ha donat cap més detall dels fets.

 

ARXIVAT A:
ÀfricaFrança
Anar al contingut