L'actor i director Quim Lecina
L'actor i director Quim Lecina

Mor l'actor i director Quim Lecina, un dels fundadors del Teatre Lliure

Va participar en una vuitentena d'obres de teatre, a més de sèries de televisió i una vintena de pel·lícules

Actualitzat

L'actor i director Quim Lecina, un dels fundadors del Teatre Lliure, ha mort aquest diumenge als 77 anys com a conseqüència d'un càncer.

Al llarg de la seva trajectòria, Lecina va participar en una vuitentena d'obres teatrals. Un dels seus darrers muntatges va ser "El gran circ d'Erik Satie", que va crear i dirigir el mes de novembre passat al Lliure de Gràcia.

El Teatre Lliure ha lamentat la mort de Lecina, que va participar en diversos muntatges i també va ser patró de la fundació del teatre:

 

 

Lecina, en un capítol de la sèrie
Lecina, en un capítol de la sèrie "La Riera"

 

A més de teatre, Lecina havia participat en diverses produccions televisives i una vintena de pel·lícules, entre les quals "El cónsul de Sodoma", "la febre d'or", "Tres días de libertad", "La última frontera", "Monturiol" o "La ciudad de los prodigios".

També havia estat professor d'Interpretació a l'Institut del Teatre, l'Escola de Teatre El Galliner de Girona i el Conservatori del Liceu.

Diversos companys de professió de Lecina han lamentat la seva mort a les xarxes socials:

 

 


 
   


La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, ha dit que l'aportació de Lecina a la cultura catalana "serà recordada sempre":

 

 

 

Quim Lecina, en el telefilm
Quim Lecina, en el telefilm "L'últim ball de Carmen Amaya"

 

ARXIVAT A:
ObituariTeatre
Anar al contingut