Connie Culp abans i després de l'operació de trasplantament de cara
Connie Culp abans i després de l'operació de trasplantament de cara

Mor la dona que va rebre el primer trasplantament facial als Estats Units

El marit de Connie Culp li va disparar a la cara l'any 2004, ella va passar per una trentena d'operacions abans de sotmetre's a un trasplantament quatre anys més tard

Actualitzat

Connie Culp, la dona que va rebre el 2008 el primer trasplantament facial complet als Estats Units, ha mort als 57 anys per una infecció que no té relació amb l'operació.

El desembre del 2008, a Connie Culp li van fer una complexa operació per trasplantar-li la cara d'una donant morta. Va ser una llarga intervenció de 22 hores que culminava un procés de 4 anys en què Culp s'havia sotmès a una trentena d'operacions més.

L'any 2004, Culp va ser víctima de violència masclista. El seu marit li va disparar a boca de canó. Va estar a punt de perdre la vida. Però va sobreviure tot i que les bales li havien destrossat el 80% de la cara, havia perdut un ull, el nas i no tenia paladar. Respirava assistida per una màquina i no podia menjar.

Els especialistes van poder reconstruir-li la cara gràcies a una donació.

L'operació es va fer a la Cleveland Clinic i, en un principi, ni la identitat de la pacient ni el motiu pel qual necessitava el trasplantament es van fer públics.

Mesos més tard, quan es va veure que l'operació havia tingut èxit i Culp podia començar una nova vida, es va fer pública la seva identitat. Culp es va convertir en una defensora de la donació d'òrgans.

La Cleveland Clinic ha informat aquest cap de setmana de la mort de Connie Culp, a qui descriuen com una persona molt valenta i generosa i "una inspiració per a tots". Descriuen com un "regal per a tota la humanitat" el fet que ella accedís a sotmetre's a una operació que encara no s'havia fet amb èxit i a "un procés a vegades descoratjador".

ARXIVAT A:
Estats UnitsViolència masclista
Anar al contingut