Detall d'un dels sobres de la propaganda electoral de Vox per al País Basc
Detall d'un dels sobres de la propaganda electoral de Vox per al País Basc

Correus reté la propaganda electoral de Vox al·legant que vulnera drets fonamentals

El partit d'extrema dreta acusa l'empresa postal del "segrest" dels sobres per a les eleccions basques i gallegues i demana a la JEC que hi intervingui

RedaccióActualitzat

Vox acusa Correus d'haver "segrestat" la propaganda electoral del partit per a les eleccions basques i gallegues del 12 de juliol. L'empresa postal s'ha negat a distribuir els sobres, afirma el partit d'ultradreta, apel·lant a l'article 16 del seu reglament, que prohibeix els enviaments de sobres que continguin textos o dibuixos que vulnerin els drets fonamentals.

Segons Vox, aquest no és el cas i per això ha demanat a la Junta Electoral Central (JEC) que ordeni "urgentment" l'enviament massiu de la propaganda electoral.

Als sobres hi ha impreses frases com:

"Els separatistes del BNG van convidar un grup terrorista al seu míting a Santiago."

"El País Basc proporciona ideologia de gènere als futurs mestres."

"Les violacions van augmentar un 37% al País Basc, amb un increment de la delinqüència del 7,8."

"Urkullu considera necessària la immigració per afrontar el repte demogràfic."

Propaganda de Vox per a les eleccions a Galícia que Correus no ha distribuït (Europa Press/Vox)

 

Vox defensa que aquestes oracions "s'han extret de publicacions que van oferir les dades bastant-se en fonts fidedignes, sense que es tingui notícia que cap persona hagi exercit cap acció contra els mitjans que les van publicar". És a dir, que ningú les ha denunciat o ha demanat rectificacions.

La formació de Santiago Abascal considera "absolutament desproporcionada" la decisió adoptada "motu proprio" per Correus i manté que la decisió vulnera drets com l'accés en condicions d'igualtat a les funcions i càrrecs públics.

ARXIVAT A:
País BascGalíciaEleccions
Anar al contingut