Zaragoza: "Els independentistes prefereixen les porres de Rajoy que les inversions de Sánchez"

El diputat socialista diu que Torra vol "balcanitzar Catalunya" i que està convertint els Mossos en policia política

Actualitzat

El coordinador del PSC al Congrés dels Diputats, José Zaragoza, assegura que "els independentistes estaven més còmodes amb les porres de Rajoy que amb les ofertes d'inversions de Pedro Sánchez".

En declaracions a Catalunya Ràdio, Zaragoza demana que tornin a la via del diàleg amb el govern sobre problemes reals i que "no s'ocupin només de la independència, que interessa únicament a la meitat dels catalans". També ha dit que el dret a l'autodeterminació no existeix i que la Constitució espanyola no ho contempla.

Zaragoza ha dit que la legalitat a Catalunya es va recuperar amb el 155, i ara el govern de la Generalitat està complint la llei, però que si se la tornen a saltar, s'haurà de tornar a aplicar.

"Tenim autogovern a Catalunya? Tenim president? Sí, perquè vam tenir el 155 que va recuperar la normalitat democràtica. Jo crec que ara s'està complint la llei, llavors el 155 no té sentit. Però si algú se salta la llei i pren decisions com es van prendre, la normalitat democràtica s'haurà de tornar a recuperar."

 

José Zaragoza, coordinador del PSC al Congrés, durant l'entrevista a "El Suplement"

 

José Zaragoza considera que a Quim Torra només li interessa la independència i que està balcanitzant Catalunya. A més, creu que el govern català està convertint els Mossos en una policia política.

Nega que el govern de Pedro Sánchez hagi endurit la seva posició respecte a Catalunya, arran de la derrota del PSOE a Andalusia, i ha comparat la irrupció de VOX amb el que va comportar la de la CUP al Parlament:

"Són dos partits molt radicals, que es queden fora dels governs i plantegen posicions extremistes que imposen als partits majoritaris que, per mantenir-se al poder o per aconseguir-lo, les accepten. Això és el que passa amb VOX a Andalusia i el que ha passat aquí amb la CUP."

Respecte els presos independentistes, Zaragoza, reitera que no haurien d'estar en presó preventiva. Però no entra en la possible condemna ni en la qualificació dels delictes, ja que diu que és cosa dels jutges.

ARXIVAT A:
PSOEArticle 155Quim TorraProcés català
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut