Madrid

Zapatero va analitzar l'opa d'E.ON sobre Endesa amb els presidents d'Acciona i Sacyr

El president Zapatero i diversos empresaris espanyols haurien parlat la setmana passada de la compra del 10% d'Endesa per part d'Enel, segons publica el diari econòmic "Negocio". Segons el rotatiu, el cap de l'executiu hauria traslladat als presidents d'Acciona, José Manuel Entrecanales, i Sacyr, Luis del Rivero, la disposició del seu homòleg italià, Romano Prodi, a facilitar l'entrada de capital espanyol en empreses italianes a canvi de la compra d'una part d'Endesa a mans d'Enel. Sempre segons aquesta font, l'energètica italiana entraria com a accionista rellevant de l'elèctrica espanyola, mentre que la gestió quedaria en mans d'Acciona.

Actualitzat
La reunió entre Zapatero i els empresaris espanyols s'hauria fet el dia 16 a La Moncloa per tractar l'oferta pública d'adquisició de l'alemanya E.ON sobre Endesa. A la reunió també hi hauria estat present el ministre d'Indústria, Turisme i Comerç. Joan Clos. El president hauria traslladat als empresaris la disposició del seu homòleg italià, Romano Prodi, de liberalitzar el mercat interior d'aquest país a diverses iniciatives empresarials espanyoles a canvi que l'executiu espanyol donés suport a l'entrada de l'elèctrica Enel en el control d'Endesa "o d'una altra energètica espanyola", segons ha publicat "Negocio".

Segons aquest acord, Enel entraria a Endesa com a accionista rellevant o fins i tot de control, mentre que la gestió quedaria en mans d'Acciona. Com a contrapartida, el govern italià es comprometia a aturar les ingerències públiques en les grans operacions espanyoles.

El PP ha acusat el govern de "jugar al monopoli" durant la reunió que va mantenir Zapatero amb Romano Prodi, en la qual s'hauria pactat l'opa d'Enel sobre Endesa. El grup energètic italià Enel va donar ordre al banc suís UBS de comprar un 10% del capital d'Endesa a un preu que rondaria els 39 euros per acció, 0,25 euros per sobre del preu ofert per E.ON.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut