Vic

Rubalcaba confia que tancarà la polèmica dels empadronaments en les pròximes hores

Interior pensa tancar la polèmica sobre els empadronaments obert a Vic en les pròximes hores i ho vol fer basant-se en la resolució del 1997, que obliga tots els ajuntaments a empadronar els estrangers, siguin legals o no. El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha assenyalat que "hi ha partits que alimenten la xenofòbia i de vegades generen escletxes en partits que no l'alimenten". Rubalcaba ha dit que estudien el document del bufet d'advocats Roca Junyent que avalava el nou model d'empadronament a Vic, però que manté la seva confiança en el "bon sentit" de l'alcalde d'aquesta localitat, que es va comprometre a fer marxa enrere si el govern espanyol dictamina, amb arguments jurídics, que la mesura és il·legal.

Actualitzat
El Ministeri de l'Interior vol resoldre la qüestió de l'empadronament dels immigrants en situació irregular obert a Vic i ho argumentarà agafant-se a una resolució de fa dotze anys aprovada pel Ministeri d'Administracions Públiques, que aleshores dirigia Rajoy, que incloïa l'obligatorietat d'acceptar com a domicili una cova o una barraca.

Rubalcaba ha dit que no ha vist encara el document elaborat pel bufet d'advocats Roca i Junyent que assegura que cal que el passaport d'un ciutadà no comunitari s'acompanyi del visat per fer aquest tràmit. Tot i això, ha indicat que en aquest assumpte hi ha un debat de fons "més polític" i ha recomanat a Rajoy que s'aclareixi. "Convé que els partits s'aclareixin, també el PP", ha aconsellat. "La posició del govern espanyol i del PSOE ha estat claríssima, però he vist el senyor Rajoy dubtant", ha etzibat.

Rubalcaba ha considerat que hi ha sectors socials "clarament xenòfobs" i partits que alimenten aquesta xenofòbia. El ministre ha afirmat que les actituds d'aquests partits són les que "de vegades generen escletxes en partits que no l'alimenten".

En aquest sentit, en unes declaracions a Antena 3, Rubalcaba ha apuntat que a Vic hi ha un partit d'extrema dreta que està promovent aquests debats amb un "tuf" que "no m'agrada".

El ministre ha reconegut que el debat sobre l'empadronament d'immigrants il·legals és un assumpte "complicat", però ha mostrat la seva confiança en l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, i s'ha mostrat convençut que s'avindrà a fer marxa enrere, tal com es va comprometre a fer si el govern espanyol dictamina, amb arguments jurídics, que la mesura és il·legal.

Anar al contingut