Barcelona / Madrid

Zapatero i Montilla fixen la data del 8 de gener per a la seva primera entrevista oficial

José Luis Rodríguez Zapatero i José Montilla es reuniran per primera vegada de manera oficial després de les vacances nadalenques, concretament el pròxim 8 de gener, segons han pogut saber els serveis informatius de les emissores Catalunya Ràdio i Catalunya Informació. És la primera entrevista formal que tindran com a presidents dels governs català i espanyol respectivament i, tot i que de moment es desconeixen els temes que s'abordaran durant la reunió, la trobada ha de servir perquè tots dos ratifiquin els seus compromisos de lleialtat institucional i política.

Actualitzat
Les atrafegades agendes dels presidents espanyol i català han fet posposar la seva primera entrevista oficial per després de les festes de Nadal. No s'ha trobat una data lliure fins al dilluns 8 de gener, dia en què José Montilla es desplaçarà al palau de La Moncloa per reunir-se amb Zapatero.

Està previst que el president espanyol expressi a Montilla el seu suport com a president català, però també que li reclami col·laboració institucional i que no es repeteixin alguns errors del passat que, a la llarga, acaben perjudicant també el govern espanyol.

Per la seva banda, Montilla expressarà a Zapatero la voluntat d'encapçalar una legislatura centrada en l'acció social i en el desenvolupament de l'Estatut, així com de liderar un govern cohesionat que tingui com un dels eixos centrals la recuperació de la imatge de Catalunya a Espanya.

Rodríguez Zapatero i Montilla ja van mantenir una trobada breu i informal durant la celebració de l'aniversari de la Constitució el 6 de desembre, quan, per primera vegada des del 1988, un president de la Generalitat va acudir a la celebració d'aquest acte. La reunió entre els dos presidents tindrà lloc el dia abans de la conferència de presidents autonòmics al Senat. Totes dues trobades serviran per inaugurar el nou any políticament parlant.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut