Crespo, als passadissos del Parlament (ACN)
Crespo, als passadissos del Parlament (ACN)
Barcelona

Xavier Crespo renuncia al seu escó al Parlament després de ser cridat a judici per suborn

El TSJC va notificar aquest dilluns a Crespo que se'l jutjarà per acceptar suposadament donacions del presumpte membre de la màfia russa Andrei Petrov en el marc del "cas Clotilde"

Actualitzat

L'exalcalde de Lloret i diputat de Convergència i Unió al Parlament, Xavier Crespo, ha renunciat al seu escó a la cambra, després que la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi fixat per al 3 de juny l'obertura del judici oral contra ell i quatre persones més pel "cas Clotilde" de presumpte suborn i prevaricació.

En una compareixença al Parlament, Crespo ha explicat que ha decidit fer un "pas al costat" en la seva activitat parlamentària per afrontar el judici i defensar la seva innocència davant dels tribunals. L'exalcalde de Lloret ha explicat que aquesta renúncia "és el millor que puc fer tant per a mi com per al grup parlamentari".

El president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, ha assegurat que els companys de grup són "testimonis de l'honestedat personal i política de Crespo" i ha afegit que renunciar a l'escó és una decisió que l'honora.

El TSJC va notificar aquest dilluns a Crespo que se'l jutjarà per acceptar suposadament donacions del presumpte membre de la màfia russa Andrei Petrov. L'exalcalde de Lloret s'enfrontarà a dos anys i mig de presó i 17 d'inhabilitació.

Anar al contingut