Logo de Wikipedia
Logo de Wikipedia

Wikipedia porta davant la justícia europea el seu bloqueig a Turquia

L'enciclopèdia en línia defensa el "lliure accés" a la informació i ho considera un "dret humà fonamental"

RedaccióActualitzat

La fundació Wikimedia, propietària de la Wikipedia, ha anunciat aquest dijous que porta davant el Tribunal Europeu de Drets Humans el blocatge de l'enciclopèdia en línia a Turquia, després de dos anys de restriccions.

El govern turc va bloquejar la Wikipedia l'abril del 2017, en resposta a uns articles de l'enciclopèdia col·laborativa en què es vinculava l'executiu d'Ankara amb organitzacions extremistes.

 

 

Al seu compte de Twitter, la Wikimedia explica quins són els motius per aixecar el bloqueig a la informació "gratuïta i col·laborativa":

 

 

"Creiem que el coneixement és un dret humà fonamental. Aquest és el motiu pel qual portem l'aixecament del bloqueig a la Wikipedia a Turquia al Tribunal Europeu de Drets Humans."

 

 

"Els últims dos anys, els governs han bloquejat i censurat Wikipedia a Turquia i ara a la Xina, i impedeixen que milions de ciutadans puguin accedir i contribuir a la font de coneixement, de franc i col·laborativa més gran del món. Aquesta denúncia busca corregir-ho."

 

 

"No és un pas que fem a la lleugera; la Fundació Wikimedia ho ha intentat en nombroses ocasions davant els tribunals turcs, mirant entendre les preocupacions de les autoritats turques i conscienciant sobre el bloqueig i el seu impacte."

 

 

"Amb aquests esforços ens hem mantingut fidels als nostres valors i ens hem posicionat contra la censura. Wikipedia és una de les fonts de coneixement més grans i obertes arreu del món. Es llegeix 6.000 vegades per segon i té més de 250.000 col·laboradors arreu del món."

 

 

"La Wikipedia és millor, més completa i reflecteix més bé el món com més gent pot participar en el seu contingut. Per aquest motiu demanem a Turquia que aturi la censura i desbloquegi la Wikipedia."

 

ARXIVAT A:
Llibertat d'expressió Drets humansInternet
Anar al contingut