Concentració en silenci de rebuig a l'agressió a Lemoa, on viu la víctima (EFE / Miguel Toña)

Deu detinguts, cinc menors, per la pallissa a un jove a Amorebieta que està en coma

Un grup d'unes vint persones va apallissar el noi amb pals i ampolles de vidre fins a deixar-lo inconscient, van gravar l'agressió i la van penjar a les xarxes socials

Virgínia Arqué NuenoActualitzat

El jutge ha decretat presó comunicada i sense fiança per a tres dels detinguts en relació amb la brutal pallissa que va rebre un jove de 23 anys a la localitat d'Amorebieta, a Biscaia. El noi està ingressat en coma a l'hospital de Cruces.

Ja hi ha 10 persones detingudes, membres d'una banda juvenil violenta, i la investigació continua oberta. Els detinguts tenen entre 15 i 38 anys.

Aquest diumenge s'ha fet una nova detenció a la població burgalesa de Medina de Pomar. Es tracta d'un jove de 18 anys que ha passat a disposició judicial.

Tots els detinguts tenen antecedents policials. 

L'Ertzaintza, en col·laboració amb la policia local d'Amorebieta-Etxano, continua treballant en la identificació i localització de tots els autors de l'agressió:

 

 

Cinc dels detinguts són menors d'edat i han quedat en mans de la Fiscalia, i els altres tres són adults i han passat a disposició judicial aquest divendres al jutjat de Durango. El jutge ha decretat presó per a dos d'aquests adults mentre el tercer ha quedat en llibertat, amb mesures cautelars.

La víctima és un jove de 23 anys de Lemoa (Biscaia) que està ingressat en estat greu a l'Hospital de Cruces després que un grup d'una vintena de persones l'apallissés brutalment diumenge, amb cops, pals i ampolles de vidre, en una agressió que els atacants van gravar i difondre per les xarxes socials.

També li van robar les pertinences i el van deixar estès a terra, inconscient, als Jardins de Jauregibarria, a Amorebieta, on el va trobar l'Ertzaintza, a quarts de quatre de la matinada. Al noi el van ingressar d'urgència a l'Hospital de Cruces, amb pronòstic greu.

Centenars de persones s'han concentrat aquest dijous davant l'Ajuntament de Lemoa, de forma silenciosa, per condemnar l'atac i mostrar el seu suport a la víctima i la seva família.

El noi està ingressat a l'Hospital Universitari de Cruces en estat greu (EFE)


Cinc agressions, com a mínim, la mateixa nit

Segons les investigacions, els autors de l'agressió formen part d'un grup organitzat que ja hauria participat en altres agressions i robatoris amb violència la mateixa nit a la mateixa zona. Almenys quatre joves més van ser víctimes d'assalts i agressions aquell vespre i matinada. El grup, que s'autoanomena Hermanos Koala, es reuneix de forma habitual a diferents municipis de Biscaia amb la intenció de generar baralles i atemorir altres joves, segons l'Ertzaintza, amb assalts indiscriminats en què encerclen les víctimes per apallissar-les i robar-les.

La majoria dels detinguts tenen antecedents policials. L'operació continua oberta i no es descarten noves detencions. 

L'Ertzaintza va trobar el noi inconscient als Jardins de Jauregibarria (EFE)

El passat mes de maig, l'Ertzaintza ja va detenir vuit membres d'una altra banda, anomenada Gorliz, per una agressió similar a un menor que també va haver de ser hospitalitzat. També agredien les víctimes amb extrema violència, gravaven les pallisses i les penjaven a les xarxes socials.

El lehendakari Urkullu ha mostrat la seva repulsa per l'agressió, que ha dit que "sobrepassa qualsevol límit tolerable" i el seu suport a la família de la víctima. També ha demanat "un compromís social per erradicar aquests fets i una reflexió col·lectiva perquè comportaments com aquests no es repeteixin".

 

ARXIVAT A:
País BascJudicial
Anar al contingut