El cantant dels Love of Lesbian Santi Balmes acompanyat pel guitarrista Julián Saldarriaga, en un concert el 2019 (ACN / Warner Music)
El cantant dels Love of Lesbian, Santi Balmes, acompanyat pel guitarrista Julián Saldarriaga en un concert el 2019 (ACN / Warner Music)

Esgotades les entrades del concert sense distàncies de Love of Lesbian al Sant Jordi

L'assaig clínic multitudinari es farà el 27 de març i podran assistir-hi 5.000 persones. Les entrades sortien a la venda aquest mateix divendres

RedaccióActualitzat

Els Love of Lesbian actuaran al Palau Sant Jordi el 27 de març, dissabte, davant 5.000 persones que no hauran de mantenir distància de seguretat, però sí dur mascareta homologada FFP2.

Les entrades del que serà el primer concert multitudinari a Catalunya des de l'inici de la pandèmia s'han esgotat en poques hores. Ho han anunciat els organitzadors:

 

 

Abans de començar el concert, per evitar que hi hagi contagis, es faran tests d'antígens a tots els assistents.

Les entrades s'havien posat a la venda aquest mateix divendres, a les 12 del migdia, a través de la web festivalsperlaculturasegura.com.

El cribratge previ es farà el mateix dissabte 27 al matí, en tres llocs de Barcelona: les sales Apolo, Razzmatazz i Luz de Gas. En comprar l'entrada ja s'ha d'indicar en quin d'aquests tres punts es vol passar el test d'antígens, el resultat del qual quedarà registrat en una aplicació per als telèfons mòbils.


"Comencem la remuntada"

Aquest concert sense precedents s'ha presentat aquest divendres al matí en roda de premsa al Palau Sant Jordi, amb una àmplia representació de l'àmbit dels grans esdeveniments musicals i de l'administració. També de l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, amb qui s'ha treballat per fer possible el concert.

Durant la presentació, Jordi Herreruela, director del festival Cruïlla, ha dit: "fent un símil futbolístic, avui comencem la remuntada".

"Una remuntada", ha afegit, "basada en la responsabilitat, el rigor i la feina col·lectiva".

Herreruela ha remarcat que tots els grans promotors i totes les grans entitats que representen la música en directe al país s'han posat d'acord per poder presentar el que ha qualificat de "segon acte de retorn cap a gaudir dels grans esdeveniments".

"No som aquí per fer un acte reivindicatiu, sinó per unir-nos per fer propostes de solució que pensem que poden ser un model per a la resta de sectors."


També ha explicat que aquest "concert pilot" ha estat possible gràcies a "l'acompanyament de les institucions sanitàries i professionals i investigadors mèdics".

Té el suport del govern, de l'Ajuntament de Barcelona, de les principals associacions musicals de Catalunya i de festivals de primer ordre com el Primavera Sound, el Sónar, el Cruïlla, el Vida i el Canet Rock.

Per part del govern, han assistit a la presentació les conselleres de Salut, Alba Vergés, i de Cultura, Àngels Ponsa. També hi ha estat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Totes tres han celebrat que es pugui fer aquest concert i han destacat com tots els sectors implicats han treballat durament i "colze a colze" per aconseguir-ho.


L'origen, la prova a l'Apolo

Herreruela parla de "segon acte" i ha remarcat que aquesta prova parteix d'una prova prèvia, "que va obrir el camí": l'assaig clínic que es va fer a la Sala Apolo de Barcelona en col·laboració amb el festival Primavera Sound, en què no es va contagiar cap dels assistents.

Per comprovar-ho, els assistents es van tornar a fer una prova tres dies després. En aquesta ocasió això no es farà, perquè el volum d'assistents ho complica.

Els organitzadors, però, estan treballant per poder "mirar, en les dues setmanes posteriors, quants assistents es reporten amb infecció en el sistema de Salut", per, d'aquesta manera, "poder demostrar que no hi hagut un increment de transmissió".

La notícia d'aquest assaig clínic multitudinari arriba, precisament, la mateixa setmana que el Primavera Sound ha anunciat la cancel·lació de l'edició d'aquest estiu perquè els organitzadors veuen inviable celebrar-lo amb totes les limitacions que imposa la pandèmia.

ARXIVAT A:
Coronavirus MúsicaCovid-19
Anar al contingut