El metge de Jackson, Conrad Murray, dempeus en el judici per la mort del cantant. (Foto: EFE)
Murray s'enfronta a quatre anys de presó per homicidi involuntari. (Foto: EFE)
Los Angeles

Vist per a sentència el judici contra el metge Conrad Murray sobre la mort de Michael Jackson

Com va morir Michael Jackson? El judici que ha de respondre a aquesta pregunta ja està vist per a sentència després de 22 dies de sessions. El tribunal ha de deliberar ara si el doctor personal del cantant, Conrad Murray, és culpable d'homicidi involuntari per la mort del rei del pop. Segons la fiscalia, les proves corroboren que Murray va subministrar a l'artista una dosi letal d'un anestèsic anomenat propofol.

Actualitzat
En les conclusions finals, el fiscal ha demanat al jurat que declari culpable Conrad Murray, perquè va subministrar a Michael Jackson les dosis del medicament propofol que li haurien provocat la mort.

A Murray se l'acusa de no tenir l'equip necessari a casa de Michael Jackon per poder-lo reanimar i se'l culpa d'haver trigat a trucar a emergències, a més a més d'intentar amagar proves. El fiscal afirma que el doctor va tenir una actitud poc ètica perquè va desatendre el seu pacient i va intentar ocultar proves.

Si Conrad Murray és declarat culpable, s'enfrontaria a una pena màxima de quatre anys de presó i deixaria d'exercir com a metge. Ell, però, sempre ha defensat la seva innocència.

Durant el judici, la defensa va plantejar que el "rei del pop" era addicte als sedants i que consumia sovint propofol perquè tenia insomni. Creuen que es vol convertir Conrad Murray en un culpable mediàtic per calmar la consciència de l'opinió pública.

Al desembre farà dos anys i mig de la mort de Michael Jackson, que va sacsejar el món el 25 de juny del 2009.
Anar al contingut