Village People a ritme de Strauss: la Simfònica del Vallès reinventa el concert de Nadal

RedaccióActualitzat

Una orquestra que toca un fragment d'una pel·lícula de Jerry Lewis i un director amb banyes de ren que convida una dona del públic a dirigir. És un concert de Nadal diferent, el que ha ofert l'Orquestra Simfònica del Vallès sota la direcció d'Andrés Salado.

Els concerts de Nadal ens venen de l'imperi Austrohongarès, amb Viena com a gran referent. Per a l'Orquestra Simfònica del Vallès també són una tradició, i ja fa una trentena d'anys que ofereix en aquestes dates el seu concert de valsos i danses. Aquest any, sota la direcció d'Andrés Salado, hi ha afegit sarsuela i òpera i ha reinventat els populars concerts.

Salado és un director jove amb ànima de showman que ha convidat una noia del públic a dirigir l'orquestra i li ha ensenyat a fer-ho. I no li fa res disfressar-se:

 

 

Salado també ha deixat les bromes a banda quan, ben formal, ha reivindicat la música, la cultura i l'educació com a eines per arreglar el món.

La Simfònica del Vallès ha tocat de tot, fins i tot una peça contemporània popularitzada per una pel·lícula de Jerry Lewis als 60, "La màquina d'escriure". Ha tancat amb "Llamps i trons", de Johann Strauss, però encadenat amb "YMCA", de Village People.

 

 

En total, Salado i la Simfònica del Vallès faran 12 concerts de Nadal arreu del país; ahir van ser al Teatre La Faràndula de Sabadell. 

ARXIVAT A:
NadalMúsica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut