Presentació del cicle Vespres Barrocs al Palau amb el director de Vespres Arnadí, Dani Espasa (dreta), el president de l'OSV, Jordi Cos, la pre…
Presentació del cicle Vespres Barrocs al Palau amb el director de Vespres Arnadí, Dani Espasa (dreta), el president de l'OSV, Jordi Cos, la presidenta del Palau, Mariona Carulla, i Xavier Puig, director Cor de Cambra del Palau, el 10 de març (Horitzontal)

Vespres d'Arnadí protagonitza amb Xavier Sabata i Núria Rial el nou cicle barroc del Palau de la Música

ACN Barcelona.-Una de les orquestres de referència de la música barroca, Vespres d'Arnadí, protagonitza el nou cicle del Palau de la Música, 'Vespres Barrocs al Palau'. L'Orquestra Simfònica del Vallès produeix juntament amb el Palau i la formació barroca un cicle que oferirà fins al mes de maig tres concerts amb repertori de Händel, Mozart i composicions inèdites d'autors catalans del segle XVIII. Aquesta recuperació de composicions antigues catalanes es veurà en el tercer dels concerts, en què hi participa el Cor de Cambra del Palau. El primer concert comptarà amb els reconeguts solistes Xavier Sabata i Núria Rial, i el segon el protagonitzarà la soprano María Bayo.

Dani Espasa i Pere Saragossa van crear l'any 2005 Vespres d'Arnadí, un conjunt especialitzat en música barroca format per exestudiants de l'ESMUC i que ha aconseguit oferir el seu repertori per racons més enllà de Catalunya. Per arrelar la seva tasca a Barcelona, fa tres anys van iniciar un festival a esglésies de la ciutat que ara es converteix en aquest cicle al Palau de la Música i confirma la seva vinculació amb la capital catalana.Presentats aquest dimarts en roda de premsa al Palau de la Música, el primer dels concerts serà aquest dissabte 14 de març, un "gran regal" al parer del director de la formació, Dani Espasa, ja que oferiran un "resum de la seva carrera" amb un repertori de Händel amb què se senten "molt còmodes". Ho faran envoltats de "grans estrelles" del cant barroc: la soprano Núria Rial i el contratenor Xavier Sabata.La primera part del concert s'endinsarà en el Händel més jove, amb pes important de la música instrumental, i en la segona s'oferiran "grans joies" de la literatura operística del compositor alemany en la seva etapa més madura. Aquest concert forma part, al seu torn, del cicle Simfònics del Palau.El segon concert, 'Ecos barrocs', el protagonitzarà el 4 d'abril la soprano María Bayo, referent de la sarsuela barroca. Amb un format més íntim, la cantant farà un recorregut pel seu repertori barroc amb composicions de Stradella, Vivaldi o Händel.Recuperació d'autors catalans del XVIIIEn l'últim concert, el 9 de maig, hi entrarà en escena el Cor de Cambra del Palau que lluny de voler-se acomodar fent un repertori integral de Mozart, destaparà composicions inèdites d'autors catalans del segle XVIII. Així doncs, la primera part del concert estarà dedicada a 'Vesprae solennes de confessore en do major' de Mozart, i la segona recuperarà patrimoni musical català. "Vam decidir complicar-nos la vida i fer música catalana, que sempre és una cursa d'obstacles", ha dit el director del Cor de Cambra del Palau i director titular de l'OSV, Xavier Puig. La recuperació del patrimoni de compositors com Josep Duran, Domènec Tarradellas, Benet Julià, Antoni Soler i J.A Martí ha estat a càrrec del musicòleg Josep Dolcet, mort la setmana passada. La seva inesperada desaparició ha obligat a la formació a repensar les últimes partitures que estaven recuperant. El concert estarà dedicat a la seva figura, molt vinculada a l'editorial Tritó. "Repertori de la música catalana del segle XVIII acompanyarà el classicisme de Mozart, fent un esforç per a la recuperació patrimonial i per treure la pols a autors nostres", ha dit Puig. De fet, en la investigació de Dolcet s'hi inclouen obres inèdites que s'oferiran al concert, com una obra sacra del pare Soler o una antífona de Tarradellas.Segons ha confirmat el director del Palau de la Música, Joan Oller, el cicle tindrà continuïtat l'any que ve.

Anar al contingut