L'escultura en honor a Pau Donés inaugurada aquest dilluns

Veïns de Montanui i sanitaris homenatgen Pau Donés: "Va desestigmatitzar el càncer"

En l'acte s'han inaugurat una escultura i una placa que recorden el cantant de Jarabe de Palo el dia que hauria fet 55 anys

Aquest dilluns s'ha homenatjat el vocalista de Jarabe de Palo, Pau Donés, el dia que hagués complert 55 anys. Veïns i sanitaris que el van tractar durant la seva malaltia s'han reunit per recordar la seva personalitat i la seva música.

El cantant i compositor Pau Donés, veu del grup Jarabe de Palo, va morir el juny de 2020 a la Vall d'Aran als 53 anys, a causa d'un càncer de còlon que patia des del 2015. Des que el van diagnosticar va parlar obertament de la malaltia, va dur a terme concerts benèfics per la investigació oncològica i va ajudar a desestigmatitzar el càncer.


L'acte commemoratiu

L'acte, celebrat a Montanui (Osca), el poble d'origen del pare de Donés, ha constat de la inauguració d'una escultura i una placa commemorativa.

L'escultura mostra la passió del cantautor en una abraçada amb la guitarra, companya de professió i de vida. L'obra és dels artistes Rafael Arzuaga, d'origen cubà, i Jordi Ricart, artista ribagorçà, i l'han situat al mirador de la localitat.

Esther Cereza, l'alcaldessa de la població, ha inaugurat el mirador i l'escultura en memòria de l'artista.

"El que volem és un record d'en Pau i que quedi aquí present, un veí que a més de ser un gran lluitador en aquesta vida ha portat el nom del nostre poble per on ha anat, com a músic allà on ha anat ha portat el nom de Montanui."


Els sanitaris que van atendre Pau Donés a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona durant la seva malaltia han estat protagonistes de l'acte i són qui ha col·locat una placa commemorativa com a homenatge a la seva vida i la seva obra.

Han remarcat la pedagogia de Donés contra el càncer i la seva "contribució decidida" a la recerca. Josep Tabernero, director del Vall d'Hebron Institut d'Oncologia, destaca la contribució a "desestigmatitzar la malaltia, donar-la a conèixer i fomentar la investigació".

 

L'homenatge musical

El productor de Jarabe de Palo, Micky Forteza, també ha assistit a l'homenatge i ha interpretat cançons del grup com "Me gusta cómo eres". També, al costat del cirurgià del Complex Hospitalari Moisès Broggi, Domenico Sabia -metge i amic del cantant-, ha cantat "Depende", "Déjame Vivir", "Valiente" i "Eso que tú me das".

Pau Donés, cantant de Jarabe de Palo, en una imatge d'arxiu (EFE / Enric Fontcuberta)

Aquest mateix any, a finals de juliol, es va celebrar el Festival Sonidos en la Naturaleza (SoNna Huesca), també a la localitat de Montanui. Es va dur a terme un concert homenatge en el qual van participar molts músics de la banda Jarabe de Palo i altres artistes coneguts.

Montanui, localitat de la qual procedien les arrels aragoneses de Donés, ha viscut una diada musical i emotiva en record del cantant. L'escultura i la placa gaudeixen d'un lloc privilegiat que li retrà homenatge etern.

Bernat Donés, germà de l'artista, descriu l'espai com un indret de "pau, trobada, reflexió i connexió amb els que ens han deixat".

 

ARXIVAT A:
MúsicaPau Donés
Anar al contingut