Riba-roja d'Ebre

Concentracions a favor i en contra de l'abocador industrial de Riba-roja d'Ebre

L'abocador de residus industrials ja s'està construint i, segons l'Ajuntament de Riba-roja, crearà una quarantena de llocs de treball

RedaccióActualitzat

Centenars de persones s'han manifestat aquest matí entre Móra la Nova i Móra d'Ebre en una nova protesta contra l'abocador de residus industrials no perillosos de Riba-roja d'Ebre, convocades per les plataformes Ribera Digna, Almatret Net i Unió de Pagesos. A la protesta també hi han participat alcaldes de la zona i la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre.

Paral·lelament, hi ha hagut una convocatòria veïnal a Riba-roja per defensar la construcció de l'abocador i la posició de l'alcalde del municipi, Antonio Suárez.

Aquesta infraestructura, promoguda per les empreses Urbaser i Griñó, tindrà capacitat per processar 250.000 tones de residus industrials cada any. El govern i l'oposició de Riba-roja d'Ebre defensen el dipòsit de residus perquè suposarà la creació de 44 llocs de treball al poble i una important injecció de diners.


La comarca, enfrontada

En canvi, altres pobles veïns de la comarca critiquen que l'abocador només els portarà problemes i aposten per un model de creixement basat en el turisme rural de caràcter familiar i el desenvolupament d'una indústria agroalimentària que posi en valor els productes de la zona.

Gemma Carim, alcaldessa de Vinebre i presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, denuncia que les deixalles industrials que s'abocaran a Riba-roja no provenen de Catalunya:

"Nosaltres pensem que el desenvolupament de la Ribera d'Ebre no passa per tenir més porqueria. Una porqueria que no ve ni tan sols de Catalunya. Sinó que aquí hi ha molts interessos i diners pel mig, hi ha voluntat de negoci. I els abocadors són negocis per a uns quants, però no són desenvolupament per als pobles."

Antonio Suárez, alcalde de Riba-roja, es va donar de baixa del PDeCAT ara fa unes setmanes per defensar la construcció de l'abocador, que considera una oportunitat per al municipi. Suárez manté un enfrontament amb el conseller de Territori, Damià Calvet, contrari a la instal·lació de l'abocador a la comarca de la Ribera d'Ebre.

Avui veïns de Riba-roja han volgut mostrar el seu suport a l'alcalde en l'enfrontament amb el conseller Calvet.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut