Santa Cruz de Tenerife

Uns 600 immigrants arriben en 48 hores a les Canàries

Les costes canàries continuen registrant una arribada massiva d'immigrants, com la que hi va haver el cap de setmana passat. L'arribada del bon temps fa que molts africans intentin entrar al país per via marítima. Avui, un total de 380 immigrants que viatjaven a bord de cinc embarcacions han estat interceptats prop de les costes del sud de Tenerife. Des d'ahir n'han arribat uns 600, la majoria des de Mauritània i el Senegal.

Actualitzat

En un sol dia han arribat més de 380 immigrants a les costes de les Canàries. Si se sumen a les 195 persones que ahir van intentar entrar al país a través de les illes, mig miler d'africans han aprofitat el bon temps per embarcar-se en aquests viatges. 

Salvament Marítim ha sortit aquesta matinada a rescatar una de les embarcacions amb 71 "sense papers" i, quan tornava, ha trobat l'altra, que en duia 60. I a més a més, a mig matí, ha estat interceptat un tercer "cayuco" amb 81 persones. Una quarta embarcació ha arribat a les costes amb 89 persones, 13 d'elles menors. Finalment, un cinquè grup de 79 immigrants ha arribat a bord d'un altre "cayuco" i se n'ha divisat encara un altre amb 76 persones.

Aquestes arribades tenen lloc després que ahir es van interceptar un total de 195 immigrants que anaven a bord de tres "cayucos" que van ser custodiats per Salvament Marítim fins al port de Los Cristianos. En un hi viatjaven una dona i tres menors.

El secretari general del PP, Ángel Acebes, ja ha acusat  Zapatero de fer una "política irresponsable" en matèria d'immigració ja que, segons ell, s'ha creat un "efecte crida". 

Patrulles mixtes

El delegat del govern a les Canàries, José Segura, ha anunciat que les patrulles mixtes d'Espanya i Mauritània començaran a funcionar la setmana que ve.

Segura ha comparegut aquesta tarda amb motiu de l'arribada massiva d'immigrants . Ha explicat que el personal mauritani s'ha estat preparant per a la tasca durant l'últim mes i que seran dues les patrulles que començaran a vigilar les aigües mauritanes i les internacionals properes.

Ja que a la zona marítima on actuaran Espanya no té jurisdicció, és necessari que les patrulles treballin amb personal de tots dos països a bord. En total hi haurà sis agents que participaran en les patrulles mixtes, la meitat personal de la Guàrdia Civil i l'altra meitat, mauritans.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut