Tenerife

Continua l'arribada massiva d'immigrants un any després del procés de regularització extraordinari

Continua l'arribada massiva d'immigrants il·legals a les costes espanyoles. Aquest cap de setmana, més de 400 estrangers han desembarcat a les illes Canàries. Tot plegat, just quan avui es compleix un any del procés extraordinari de regularització d'immigrants il·legals engegat pel govern espanyol. Encara continuen sense papers a Espanya un milió de persones, segons la secretària d'estat per la Immigració, Consuelo Rumí.

Actualitzat
Més de 400 immigrants han arribat aquest cap de setmana a les illes Canàries. Aquest fet coincideix amb el primer aniversari del procés de regularització d'immigrants sense papers que va engegar el govern espanyol. Un procés que, segons el govern, ha permès donar un gran cop a l'economia submergida.

Entre divendres i dissabte, 451 immigrants en situació il·legal han arribat a diferents punts del litoral de les Canàries. Es tracta d'una de les grans onades de "sense papers" des de començaments d'any. Concretament, és la segona gran entrada massiva, després de la que hi va haver entre els dies 13 i 14 de març, amb un total de 789 persones interceptades.

Els immigrants en situació irregular, 259, han estat traslladats al port de Los Cristianos, a Tenerife. Divendres havien estat interceptades tres embarcacions que es dirigien també al sud de Tenerife i a Fuerteventura. La majoria dels immigrants són subsaharians que havien sortit de Mauritània.

Avui, precisament, fa un any que va acabar el període de regularització especial de tres mesos concedit pel govern socialista, i per l'executiu ha estat un bon moment per fer-ne balanç, Segons la Secretaria d'Immigració, de les gairebé 700.000 persones regularitzades fa un any, unes 580.000 ja cotitzen a la Seguretat Social, cosa que contribueix a mantenir l'estat del benestar. 
 
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut