Vilafranca del Penedès

Unes tres mil persones participen en l'acte central de les colònies per a infants saharauis a Catalunya

La consellera de Benestar i Família, Carme Figueras, ha presidit aquest diumenge al migdia a Vilafranca del Penedès la festa de benvinguda als 750 nens saharauís que passaran les seves vacances a Catalunya acollits en famílies. En la seva intervenció, Figueras ha dit que Catalunya encapçala la solidaritat amb el poble saharaui per reivindicar-ne l'autodeterminació. Segons s'ha recordat des del Front Polisario, a càrrec de l'organització de la festa, Figueras ha estat la primera representant d'un govern català que ha participat en una festa central de les colònies per a nens saharauis.

Actualitzat
El suport rebut pel poble saharaui des de Catalunya també ha estat destacat per Emboirik Ahmed, delegat del Front Polisario a Catalunya, qui considera que el seu poble té un "deute impagable" amb el nostre país. Ahmed ha definit el problema del Sàhara com de "descolonització" i ha dit que "només es pot solucionar permetent que el poble saharaui exerceixi el seu dret a la lliure determinació per mitjà de referèndum", de forma que "qualsevol altra solució no seria acceptada".

Per la seva banda, l'alcalde de Vilafranca del Penedès, Marcel Esteve, ha destacat la cooperació que duu a terme el municipi amb el Sàhara i ha expressat el desig que els nens tornin, "no com a representants de refugiats, sinó com a representants d'un poble lliure".

La festa d'avui a Vilafranca ha reunit els 750 nens i nenes saharauis que durant l'estiu deixen els camps de refugiats del desert d'Algèria per fer aquestes colònies en famílies catalanes. L'acte institucional ha acabat amb la lectura a càrrec de l'actor Sergi López d'un manifest favorable a l'autodeterminació del Sàhara.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut