Madrid

Tres morts pels aiguats i tres desapareguts a Toledo i Madrid, on rescaten un nen en un arbre

L'aigua ha entrat dins dels vagons del metro de Madrid i hi ha diverses carreteres tallades

RedaccióActualitzat

Tràgic balanç de les fortes pluges de la DANA: tres persones han mort a Toledo i es busquen tres desapareguts en diferents localitats de la comunitat de Madrid i el mateix Toledo.

Un noi ha perdut la vida a Casarrubios del Monte, municipi toledà, a causa de les inundacions, tal com ha lamentat el president de Castella-la Manxa, Emiliano Gracía-Page, durant una entrevista a Onda Cero. Es tracta d'un jove que ha mort dins d'un ascensor quan intentava baixar al garatge i s'ha tallat la llum.

Una altra persona ha perdut la vida a la localitat de Bargas, segons ha confirmat la Guàrdia Civil. Es tracta d'una persona que havia quedat atrapada al seu vehicle a la carretera A-40 per les pluges torrencials.

La tercera víctima mortal és un home de 50 anys que, segons la Guàrdia Civil, han trobat sense vida en un rierol de Camarena, també a la província de Toledo.

La carretera A-40 ha quedat inundada al seu pas per Bargas, Toledo
La carretera A-40 ha quedat inundada al seu pas per Bargas, Toledo (EFE / Ismael Herrero)

Un nen amb hipotèrmia dalt d'un arbre

D'altra banda, a la localitat madrilenya d'Aldea del Fresno, dues persones, pare i fill, havien desaparegut quan el vehicle en què viatjaven havia caigut al riu Alberche. Finalment, els equips de rescat han localitzat el nen, de 10 anys, dalt d'un arbre, segons informa Emergències 112 de la Comunitat de Madrid. L'infant tenia hipotèrmia i havia rebut alguns cops, de manera que ha estat traslladat a l'hospital Rey Juan Carlos de Móstoles.

Els serveis d'emergències encara busquen el pare del menor trobat. Al vehicle també hi anava la mare i una filla, que van aparèixer aquest diumenge a la nit i van ser traslladades al mateix hospital.

Tres desapareguts

A banda del pare del menor trobat, la Guàrdia Civil busca dos desapareguts més a Madrid i Toledo.

Des d'aquest diumenge al vespre, un home de 83 anys a Villamanta (Madrid). L'home va ser arrossegat per l'aigua a prop de la residència de la qual és usuari. Per motius que es desconeixen, havia sortit al carrer cap a les onze de la nit.

A més, es busca una dona que hauria desaparegut la nit de diumenge quan circulava amb el seu vehicle per la carretera CM-4004 a l'altura del terme municipal de Valmojado, a Toledo.

Aquest dilluns al matí la Comunitat de Madrid ha enviat l'helicòpter del Grup Especial de Rescat en Altura (GERA) dels Bombers cap als municipis d'Escalona i Bargas, a Toledo, després que Castella-la Manxa hagi alertat que hi havia persones aïllades a les teulades dels seus habitatges.

Mentrestant, a Albuñol (Granada), agents de la Guàrdia Civil han rescatat una parella que viatjava en cotxe i que havia quedat atrapada en un riu. El rescat s'ha fet llançant-los cordes des d'un pont.


Ponts destruïts i carreteres tallades

També a Aldea del Fresno, una de les poblacions més afectades, la crescuda del riu ha provocat el trencament de dos ponts, als accessos des de les carreteres M-507 i M-510. De resultes d'això, aquesta localitat ha quedat incomunicada. Hi ha sis carreteres tallades a la Comunitat de Madrid i sis més a Castella-la Manxa.

Pel que fa a Toledo, una de les demarcacions més afectades, la pluja ha fet caure un pont d'accés a la localitat de Choza de Canales, que també ha quedat incomunicada.

A la Comunitat de Madrid, els Bombers han fet més de 1.100 sortides, amb intervencions com el rescat de persones en habitatges inundats, cotxes atrapats, inundacions de soterranis i retirada de branques. Mentrestant, a Castella-la Manxa s'han registrat més de 1.300 incidències.

Els aiguats han fet que es tallessin diverses carreteres a Madrid i Castella-la Manxa (EFE / Ángeles Visdómine)
Els aiguats han fet que es tallessin diverses carreteres a Madrid i Castella-la Manxa (EFE / Ángeles Visdómine)

Una cascada dins del metro

També hi ha hagut problemes al metro de Madrid, on alguns passatgers han enregistrat com una cortina d'aigua entrava dins dels vagons.

 

Pel que fa a la resta del transport públic, la DANA també ha afectat la circulació a la xarxa de Rodalies de Renfe de Madrid i als trens de Mitjana i Llarga Distància.

 

ARXIVAT A:
Comunitat de MadridMeteorologiaInundacions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut