La manifestació "Por España me atrevo" ha finalitzat davant l'ajuntament de Balsareny
Balsareny

Una manifestació ultra a Balsareny acaba amb l'agressió a tres veïns

L'agressió es va fer un cop la marxa ja s'havia dissolt i s'havia retirat l'ampli dispositiu policial

RedaccióActualitzat

Una manifestació ultra que es va fer ahir al vespre a Balsareny va acabar amb una agressió a tres persones que eren davant d'un bar del poble.

Segons ha confirmat a l'ACN l'alcalde de la població, Isidre Viu, un grup de participants en la manifestació van increpar tres persones que eren davant d'un bar del poble, entre les quals hi havia els propietaris del local.

Segons el relat d'Isidre Viu, els presumptes agressors "sense solta ni volta, van clavar un cop de puny a un dels veïns, a un altre li van donar cops amb el pal d'una bandera i a l'altra persona li van clavar una plantofada".

Una de persones agredides va anar a urgències i va presentar una denúncia, mentre que els altres dos agredits estan estudiant si presenten la denúncia aquest diumenge.

L'alcalde de Balsareny ha denunciat que es tracta d'una situació "intolerable". Diu que els manifestants són "gent violenta i que anaven a caçar" i que només buscaven una confrontació.

"És molt greu que en una societat avançada com la nostra no puguem fer res més que amagar-nos davant de persones com aquestes."

Els Mossos d'Esquadra confirmen que han rebut la denúncia d'aquesta única persona per lesions greus i amenaces.

 

 

Solidaritat amb un pres

La manifestació es va convocar en solidaritat amb un veí de la població, Raúl Macià, en presó preventiva des de fa uns quants mesos. El noi, simpatitzant de la formació ultradretana Vox, compleix condemna per robatori i tràfic de drogues a la presó de Lledoners.

Ara fa uns mesos, Macià va perdre el règim obert per haver protagonitzat diverses accions delictives, com arrencar el cartell de "Municipi per la Independència" que hi havia a l'entrada de Sallent, despenjar estelades i penjar una bandera espanyola amb un crespó negre a l'ajuntament de Balsareny.

La plataforma Por España me Atrevo denuncia que Raúl Macià és un "pres polític", víctima dels moviments independentistes.

 

 

Por España me Atrevo

Durant la manifestació, convocada per la plataforma Por España me Atrevo, no va haver-hi cap incident. Un ampli dispositiu policial format per sis furgons dels Mossos d'Esquadra va custodiar tot el recorregut de la marxa.

La plataforma Por España me Atrevo està vinculada al partit d'ultradreta Democracia Nacional. El delegat d'aquest partit a Catalunya, Albert Bruguera, defensava ahir que Macià és un "veritable pres polític", que és a la presó sense que se l'hagi jutjat.

"Hem vingut a defensar Raúl Macià, que és un veritable pres polític. Que ara mateix és a la presó de forma injusta, perquè no se l'ha jutjat. Tot han estat presumptes delictes, presumptes faltes que s'han fet."

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut