Natalia Freire explica que li han ofert 4.000 euros per la perla (Natalia Freire/@natyfrelu)

Una jove gallega es troba una perla en una cloïssa mentre sopava en un restaurant

Estava sopant cloïsses a la marinera i va notar una perla a la boca

Sònia Poll MartínezActualitzat

"Però com pot ser que m'hagi trobat una perla en una cloïssa!"

Natalia Freire estava sopant al restaurant Casa Sampedro, a Muros, un municipi de la Corunya on treballa de cambrera, a Galícia, quan va tenir una sorpresa impactant. La cloïssa que tenia a la boca amagava un secret molt valuós, una perla.

A l'interior de la cloïssa, aquesta jove de 22 anys va trobar una perla morada, que per sort no es va empassar. Havia estat treballant a la barra del mateix restaurant Casa Sampedro durant el torn del matí. Després de la seva jornada laboral, va decidir anar-hi a sopar amb el seu nòvio, i la seva decisió va tenir premi.


Una cloïssa japonesa en una perla

Ella va demanar un plat de 19 euros, unes cloïsses japoneses a la marinera. Quan la Natàlia se'n va ficar la primera a la boca va notar una cosa estranya. Va treure l'objecte dur i rodó que va topar amb la llengua, i el va apartar al plat.

Quan es va acabar totes les cloïsses va buscar per internet què podia ser aquell objecte i va descobrir que es tractava d'una perla morada,  i que perles semblants a la seva han estat valorades en 4.000 euros. Així ho ha explicat en una entrevista al 324.cat.

"És una cosa molt estranya, quan vaig buscar informació a internet, i vaig adonar-me que era una perla em vaig quedar impressionada"

La perla morada que va trobar en una cloïssa (@natyfrelu)

Les perles són esferes fetes de nacre produïdes dins el cos tou dels mol·luscs, especialment als bivalves, al voltant de partícules estranyes que ingressen al cos de l'animal. Amb el pas del temps, aquest gra s'ha transformat en perla.
 

La cloïssa era gallega, de la ria de Muros i Noia

Un dels tres propietaris del restaurant Casa Sampedro, Javier Garcia Ferreiro, explica que les cloïsses són de la ria de Muros i Noia, una ria gallega que forma part de les Rías Baixas, a uns 20 minuts d'on hi ha el restaurant. En aquesta època de l'any, el restaurant en compra uns tres quilos cada setmana, i a l'estiu uns 30. Javier Garcia Ferrreiro reconeix al 324.cat que no coneix ningú a la zona a qui li hagi passat.

"No tenia ni idea que això pogués passar. No sabia que es podien trobar perles si no és en una ostra".

Les cloïsses que serveixen en aquest restaurant  les compren a dos proveïdors de la zona que cada dia posen a la venda els mariscs a la llotja de Freixo, a 15 minuts de Muros. Les cloïsses les agafen cada matí els mariscadors, que les venen a aquests proveïdors.

Façana del restaurant Casa Sampedro, a Muros (Javier Garcia Ferreiro)

Què farà amb la perla?

La jove a qui ja coneixen al seu poble com la Noia de la Perla, conserva la perla, i diu que la portarà a taxar. De moment encara no ha decidit si la vendrà o si la regalarà. De moment, però, ja n'hi han ofert 4.000 euros.

"No tinc cap pressa, vull prendre-m'ho amb calma. Encara no he anat a taxar-la."

Si la regala ja té clar a qui li donarà, a la seva fillola, Alba, el nom que porta tatuat a la mà esquerra, i que ha de néixer a principis de juny. Tot plegat és un regal "de perles", i diu que està molt feliç. De moment la perla la guarda a casa, al cofre que li va comprar la seva mare quan se la va trobar a la boca.

Anar al contingut