Una mà llegint caligrafia índia
La Kuttiyamma no havia pogut anar a l'escola (Unsplash / Valentin Balan)

Una dona índia aprèn a llegir als 104 anys i frega l'excel·lent en el primer examen

A la Kuttiyamma la van casar amb només 16 anys i ha dedicat tota la vida a la família i la llar

RedaccióActualitzat

Amb 104, la Kuttiyamma no havia anat mai a l'escola. Els seus pares la van casar amb només 16 anys i ha hagut de dedicar tota la vida a la família i les tasques domèstiques. Per això no sabia llegir ni escriure.

Hauria volgut ser mestra d'escola, però mai va tenir l'oportunitat de trepitjar-ne una. Ara, amb un programa d'alfabetització del govern indi, s'ha animat a aprendre a llegir i escriure.

La  Kuttiyamma ha rebut classes a casa seva matí i tarda i durant un any. Aprenia l'alfabet indi asseguda al costat dels seus nets, mentre ells feien els deures de l'escola. I a poc a poc, va començar a llegir. Una pila de llibres que llegia i rellegia cada dia.

I passada la barrera dels 100 anys, s'acaba de presentar a un examen bàsic de llengua i explica amb orgull, com recull la BBC, el seu resultat: un 89 sobre 100. El seu desig ara és viure prou per veure com els seus nets, que sí que han pogut anar a l'escola, tinguin una bona feina.

El ministre d'Educació de l'estat de l'Índia on viu, V. Sivankutty, l'ha felicitat a través de Twitter, destacant que "l'edat no és cap obstacle per entrar al món del coneixement. Amb el màxim respecte i amor, desitjo el millor a la Kuttiyamma i a tots els altres nous aprenents."

 

ARXIVAT A:
Educació L'Índia
Anar al contingut