Una dona assassinada a Martorell, primer crim masclista de l'any a Catalunya

La parella, un home de 52 anys, ha estat detingut com a presumpte autor del crim

Actualitzat

Una dona ha estat assassinada aquest matí a casa seva a Martorell, al Baix Llobregat. Els Mossos han detingut la seva parella, un home de 52 anys, com a presumpte autor del crim. L'home ha estat traslladat a un centre hospitalari amb ferides.

Aquest és el primer feminicidi de l'any 2022 a Catalunya i el cinquè de tot l'Estat. Entre les dones assassinades, hi ha dues menors d'edat. 

El jutjat d'instrucció número 1 de Martorell, en funcions de guàrdia, ha obert una causa per aquests fets, tot i que s'encarregarà de la investigació el jutjat de violència contra la dona, segons ha informat el TSJC.

L'Ajuntament de Martorell ha expressat el suport als familiars de la víctima i ha decretat tres dies de dol. També ha convocat un minut de silenci per condemnar la mort, juntament amb el Col·lectiu feminista de Martorell.

Minut de silenci davant de l'Ajuntament de Martorell, que ha decretat tres dies de dol (CCMA)

Com demanar ajuda

Les dones que vulguin denunciar un cas de violència masclista, o les persones que sospitin d'un cas, tenen diverses vies per fer-ho: personalment, per telèfon o per whatsapp.

En cas d'emergència davant d'una agressió, es pot trucar al 112 i també hi ha el telèfon específic d'atenció i informació, el 900 900 120, que funciona sempre per a consultes i urgències. És gratuït i confidencial, i no queda registrat al mòbil.

També funciona el whatsapp 601 00 11 22 per oferir informació i assessorament a les dones que són víctimes de violència masclista.

Si es vol denunciar personalment, es pot anar a la policia o als jutjats especialitzats en violència de gènere, així com a les oficines d'informació de l'Institut Català de les Dones o als Serveis d'Informació i Atenció a les Dones.

ARXIVAT A:
Violència masclista
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut