Una creu de quatre braços: així serà el punt més alt de la Sagrada Família

El terminal de Jesucrist farà 17 metres d'alçada i donarà una alçada total a la torre de 172 metres i mig

RedaccióActualitzat

L'aixecament de les sis torres centrals de la Sagrada Família marcaran el final de la construcció d'aquesta monumental obra modernista de l'arquitecte Antoni Gaudí.

Ara ja sabem com serà la més alta, la torre de Jesucrist: el terminal farà 17 metres d'alçada i estarà acabat amb una creu tridimensional, amb quatre braços de 13 metres i mig d'amplada. La creu, recoberta de ceràmica esmaltada i vidre, arribarà als 172 metres i mig, el punt més alt del temple expiatori.

Des d'aquí es podrà gaudir d'una vista privilegiada de la ciutat perquè serà la construcció més alta de Barcelona.

Segons el projecte, al mig de la creu hi haurà l'anyell diví i les llegendes "Amén" i "Al·leluia". De dia reflectirà la llum del sol i a la nit potents focus projectaran feixos de llum sobre la ciutat. De la base baixaran unes llegendes que diuen "Tu solus Sanctus", "Tu solus Dominus" i "Tu solus Altissimus".

No se sap quant costarà ni quan estarà acabada: "Estaria molt bé que poguéssim veure la creu acabada el 2026, però és un desig perquè, evidentment, dependrà de com funcionin les visites i els donatius", afirma Jordi Faulí, l'arquitecte director de la Junta Constructora de la Sagrada Família.

 

D'altra banda, la torre de la Mare de Déu es troba ara mateix a 134 metres d'alçada. Només hi falta col·locar l'estrella de 12 puntes il·luminada, i es convertirà en la primera de les sis torres centrals a quedar enllestida.

Es preveu que el 8 de desembre ja es pugui il·luminar aquesta estrella.

Els dies 24, 25 i 26 de setembre es faran les portes obertes al temple de la Sagrada Família. 12.000 persones podran visitar el temple gratuïtament i veure com serà la creu que coronarà la torre de Jesucrist i els elements de la torre de la Mare de Déu.

 

Tocats per la pandèmia

La Junta Constructora de la Sagrada Família ha topat amb nombroses dificultats econòmiques que encara arrossega. La pandèmia va frenar de cop els ingressos que es recaptaven a la taquilla. Van ser set mesos amb les portes tancades, i tot i que es va reobrir a finals de maig, les restriccions sanitàries han reduït notablement el nombre de visites diàries.

Les obres es van reprendre al gener i els recursos econòmics s'han centrat a acabar aquest any la torre de la Mare de Déu. L'acabament de les altres cinc torres, prevista en principi per al 2024, ha quedat ajornat.

"El 2024, que la situació serà molt semblant al 2019, serà el moment en què posem sobre la taula quina serà la nova data de finalització de les obres. Fins llavors no serem capaços de plantejar quina serà aquesta data", augura Jordi Faulí. "El que sí que podem dir és que la nostra generació serà la que finalitzarà les obres de la Sagrada Família."

De moment han engegat una campanya de donacions. Fins a finals d'any calculen recaptar uns 250 mil euros, mentre busquen noves vies de finançament.

 

 

 

ARXIVAT A:
Sagrada Família
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut