Comença la recoberta amb trencadís de la segona torre més alta de la Sagrada Família

Comença la recoberta amb trencadís de la segona torre més alta de la Sagrada Família

Està previst que la torre de la Mare de Déu estigui enllestida al desembre, amb la col·locació al capdamunt d'un estel que s'il·luminarà per dins

Jordi Brescó MontserratActualitzat

Aquells que pateixen per si no veuran mai la Sagrada Família acabada saben que, si més no, aviat podran veure la segona torre més alta del temple. Els terminis de construcció lligats a la torre de la Mare de Déu, de 138 metres, s'estan complint, i es preveu que al desembre ja estigui enllestida.

El moment culminant consistirà en la coronació de la torre amb una estrella de 12 puntes que s'il·luminarà per dins. De moment, aquest dimecres ha començat el procés de recoberta del fust, la part de la torre que aguantarà l'estrella, amb un trencadís.

El trencadís de gres ceràmic serà blau fosc a la base del fust, i canviarà gradualment fins al color blanc, en la part més alta d'aquesta peça de formigó gegant de 18 metres d'altura. També inclourà alguns punts de mosaic venecià daurat. S'ha escollit aquesta combinació en tractar-se dels colors de la verge Maria.

Les plaques que formen el trencadís estan premuntades, però el procés d'ajustament final és artesanal. No és, però, l'aspecte més exigent del muntatge; des que es va espatllar el muntacàrregues, les peces s'han de pujar a peu.


Un final feliç per un any difícil

La culminació de la torre de la Mare de Déu permetria a la Junta Constructora de la Sagrada Família tancar l'any amb un somriure, després de les nombroses dificultats econòmiques viscudes i que encara arrossega.

La pandèmia va eliminar de cop els ingressos que es recaptaven a la taquilla del temple. Van ser set mesos amb les portes tancades, i tot i que la reobertura va arribar a finals de maig, les circumstàncies han reduït dràsticament el nombre de visites diàries.

De fet, tots els recursos econòmics s'han centrat aquest any a acabar la torre de la Mare de Déu. És l'única de les sis torres centrals que ja té data de finalització; les altres cinc, previstes per al 2024, han quedat ajornades sense termini.

ARXIVAT A:
Sagrada FamíliaArquitectura
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut