Buenos Aires

Un sisme de 6,1 graus al nord de l'Argentina causa dos morts i dos ferits

Un nen de vuit anys i un home de 58 han mort i dos menors més han resultat ferits a causa de l'ensorrament d'una paret com a conseqüència d'un terratrèmol de 6,1 graus en l'escala de Richter que ha afectat aquest dissabte la província argentina de Salta. El sisme s'ha sentit a altres províncies del nord del país, com Jujuy i Tucumán, on no s'han registrat víctimes ni danys materials. L'epicentre s'ha situat a uns 15 quilòmetres al sud de Salta, ubicada a 1.500 quilòmetres de la capital, en una zona pròxima a una cadena muntanyenca.

Actualitzat
L'Institut Nacional de Prevenció Sísmica ha explicat que ha estat un "sisme superficial" probablement causat per una falla geològica i sense relació amb el terratrèmol que ha afectat Xile de matinada.

Segons han informat fonts sanitàries, el nen que ha resultat mort ha quedat sepultat per una paret que s'ha ensorrat, mentre que els dos nens que jugaven en aquell moment amb la víctima han patit traumatismes i estan ingressats a l'hospital. L'altre víctima ha mort en ensorrar-se la seva precària vivenda quan estava estirat al llit.
Anar al contingut