El cap de la policia d'Orlando explicant que només amb una autorització es pot detenir menors de 12 anys
El cap de la policia d'Orlando explicant que només amb una autorització es pot detenir menors de 12 anys

Un policia d'Orlando deté dos nens de 6 anys per mal comportament a l'escola

L'agent responsable de les detencions ha estat suspès de les seves funcions a la comissaria d'aquesta ciutat nord-americana

RedaccióActualitzat

Nou episodi sorprenent de la policia dels Estats Units, aquesta vegada a la ciutat d'Orlando, a Florida. Un agent va detenir dos nens de sis anys per mal comportament a l'escola. Un dels dos era una nena que va fer una rebequeria i va donar una puntada de peu a un treballador del centre. També va detenir un altre nen de la mateixa edat, però no s'ha facilitat cap detall del seu cas.

El policia responsable de les detencions, Dennis Turner, ja ha estat suspès de les seves funcions i se l'està investigant

Orlando Rolon, cap de la policia d'Orlando, explica que només amb un permís d'un supervisor es pot detenir un menor de 12 anys.

"Els membres de la policia d'Orlando ja han rebut una circular en què se'ls recorda l'estricta prohibició de detenir menors de 12 anys, tret que tinguin l'autorització pertinent."


En aquests dos casos no hi havia cap autorització.

L'incident de Kaia Rolle, alumna de primer, va passar dijous, quan la nena es va començar a portar malament a classe. La professora va decidir enviar-la a les oficines de l'escola, on va fer una rebequeria. Un dels treballadors li va agafar les mans per intentar tranquil·litzar-la, però la nena li va donar una puntada de peu.


Emmanillada i fitxada... per agressió

Va ser llavors quan l'agent escolar del col·legi va decidir emmanillar la Kaia i traslladar-la al Centre d'Avaluació de Menors a Orlando per agressió. Allà van prendre les empremtes digitals a la petita de sis anys, i, com si fos una delinqüent, li van fer les habituals fotografies policials, davant la perplexitat de la seva àvia, que l'acompanyava.

L'àvia es va disculpar per l'actitud de la nena, a qui, finalment, van deixar en llibertat. La dona va explicar que a la petita li costa dormir a causa d'una apnea del son. "Té una malaltia que estem treballant per resoldre", va dir a l'agent Turner, que es va limitar a respondre: "Jo tinc apnea del son i no em comporto d'aquesta manera." Davant  d'això, la dona es va preguntar: "Com és possible que fes això a una nena de sis anys només perquè va donar un cop a algú?"

El mateix agent va detenir el mateix dia un altre menor de sis anys que van alliberar després de ser portat al centre de detenció juvenil.

En qualsevol cas, la fiscal de l'estat de Florida, Aramis Ayala, ja ha avançat que no es presentaran càrrecs contra els nens i que la seva oficina treballa per netejar els seus expedients.

ARXIVAT A:
PolicialMenors
Anar al contingut