Un pacte del PSC, els comuns i ERC torna a deixar el PP sense l'alcaldia de Castelldefels
Els tres caps de llista, després de signar l'acord

Un pacte del PSC, els comuns i ERC torna a deixar el PP sense l'alcaldia de Castelldefels

Les tres candidatures sumen 14 regidors, un mes dels necessaris per tenir majoria absoluta

RedaccióActualitzat

El PSC, Movem en Comú Podem i ERC han tancat un acord per governar junts a Castelldefels els pròxims quatre anys. Això relega novament a l'oposició el popular Manu Reyes, guanyador dels comicis amb vuit regidors. Amb els 6 del PSC i els 4 que van obtenir tant Movem en Comú Podem com ERC en sumen 14, un més dels necessaris per tenir majoria absoluta.

L'acord preveu que l'actual alcaldessa en funcions, la socialista Maria Miranda, ho continuï sent tot el mandat i que els caps de llista dels Comuns, Candela López, i ERC, Jordi Maresma, siguin primer i segon tinent d'alcalde, respectivament.

Fa quatre anys, Manu Reyes també es va quedar sense l'alcaldia, pel pacte entre el PSC, Movem, ERC i Castelldefels Sí que Pot –la llista amb què es presentava Podem–, amb el suport extern de CiU.

El PSC i ERC pugen en percentatge i en regidors

Aquesta vegada, el PP també ha obtingut 8 regidors, si bé amb dos punts més en percentatge de vots (29,28% ara i 27,24% el 2015). Els dos partits que han augmentat més en percentatge i en regidors han estat el PSC, que ha passat de 4 a 6 representants i d'un 15,93% a un 20,12%, i ERC, que tenia 3 regidors i ara en té 4 i que ha passat del 10,4% el 2015 al 15,89% el 26-M.

Tot i que aquesta vegada Movem també incloïa Podem, que no es presentava en solitari, la candidatura ha obtingut el mateix nombre de regidors (4) i un percentatge lleugerament superior (16,04% per 15,68%). Cs i CiU -aquesta vegada, JxCAT- han obtingut un percentatge menor. Cs es queda amb 2 regidors, com fa quatre anys, i JxCAT en tindrà només 1, la meitat dels que va obtenir CiU, tot i que la participació va créixer 5,58 punts, del 56,05% al 61,63%.

Manu Reyes va ser alcalde de Castelldefels del 2011 al 2015. En aquella ocasió la seva llista també havia obtingut 8 regidors.

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26M
Anar al contingut