Flors i espelmes en el lloc del tiroteig, aquest matí a Estocolm (Reuters/Jessica Gow TT News Agency)
Suècia

Un adolescent mort i tres persones més ferides en un tiroteig al sud d'Estocolm

La policia ha detingut dos joves de 20 anys com a sospitosos després d'una llarga persecució per carretera

RedaccióActualitzat

Un adolescent de 15 anys ha mort i tres persones més han resultat ferides a causa d'un tiroteig ocorregut aquest dissabte en un centre comercial i una cèntrica plaça del districte de Farsta, al sud d'Estocolm, la capital de Suècia.

Els ferits són un altre adolescent de 15 anys, un home de 45 i una dona de 65.

L'adolescent mort ha rebut diversos trets. L'altre adolescent, la dona i l'home també els han trobat ferits de bala i estan hospitalitzats.

El menor ferit el van localitzar al mateix centre comercial. Els dos adults, en la rodalia, al carrer i a l'interior d'una església pròxima.  

Hi ha dues persones detingudes com a presumptes autors del tiroteig
Hi ha dues persones detingudes com a presumptes autors del tiroteig (EFE/Anders Wiklund)

La policia ha rebut l'avís de l'atac a les 6 de la tarda. Testimonis parlen d'un tiroteig massiu, que ha generat escenes de pànic entre les persones que eren en el centre comercial i per la rodalia. Algunes van córrer a refugiar-se en una estació de metro pròxima.

La policia ha desplegat un gran dispositiu per intentar localitzar els responsables de l'atac mortal, cosa que han aconseguit una hora més tard després d'una intensa persecució per l'autovia E4. Dos homes de 20 anys han estat detinguts com a presumptes responsables dels trets.

El dispositiu policial per a la detenció ha inclòs talls a diverses carreteres i s'han tancat els accessos a l'estació de Farsta Centrum durant tota la nit.

La policia recull proves del tiroteig que ha matat una persona i n'ha ferit tres a Estocolm
La policia recull proves del tiroteig en què una persona ha mort i tres han quedat ferides (EFE/Anders Wiklund)

En els últims temps Suècia ha vist un augment dels tirotejos i atemptats amb bomba que s'atribueixen a enfrontaments entre bandes criminals relacionats amb el narcotràfic.

L'any passat es van registrar 391 tirotejos, 62 dels quals mortals, segons dades de la policia. El 2023, fins ara, n'hi ha hagut 144, 52 dels quals ocorreguts a Estocolm o la seva rodalia, segons ha informat el diari Aftenbladet.

ARXIVAT A:
Suècia
Anar al contingut