Barcelona

Un miler de persones demanen un acord entre Junts pel Sí i la CUP

Simultàniament a la manifestació de l'ANC, els partidaris d'optar per un candidat alternatiu a Mas s'han concentrat a la plaça Sant Jaume

Actualitzat

Un miler de persones s'han concentrat aquest dijous a la tarda durant una hora a la plaça de la Catedral de Barcelona per reclamar "generositat" a Junts pel Sí i la CUP amb la finalitat d'arribar a un acord que permeti investir un president de la Generalitat i eviti unes noves eleccions al març.

"Diputats i diputades, arribeu a un acord", deia el manifest que ha llegit Assumpta Vilajussana, una de les coordinadores de la territorial del Barcelonès de l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC). Les persones que s'han concentrat portaven estelades i han cridat consignes com "Volem acord", "Volem govern", "Som 72", "Ni un pas enrere" o "Encara hi som a temps".

També hi havia cartells amb lemes com "som sobirans", "estem enfadats, volem acord" i els representants de l'ANC que s'han col·locat darrere del micròfon han format un mosaic de lletres en el qual es llegia "independència". "Valorem l'esforç negociador, així com els passos fets per les dues parts per buscar l'acord i caminar cap a la independència", s'ha subratllat en el manifest. No obstant això, el mateix document demana un consens que permeti crear govern "per responsabilitat política i per respecte a la democràcia, al país i a les persones de Catalunya que van votar".

La manifestació de Barcelona no ha estat l'única, ja que se n'han convocat d'altres a diverses poblacions catalanes, com a la plaça del Vi de Girona o davant l'Ajuntament de Reus.

Manifestació per demanar un candidat alternatiu

Simultàniament a la manifestació de l'ANC, els partidaris d'optar per un candidat alternatiu al president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, s'han concentrat a la plaça Sant Jaume. Un centenar de persones s'han reunit davant la seu del govern català, convocades a través de les xarxes socials, amb el lema "Mas escolta, ara és l'hora de fer un pas al costat" per demanar al president en funcions un gest per afavorir l'acord entre Junts pel Sí i la CUP.

Amb cartells on es llegia "Independència per canviar-ho tot", els assistents han criticat la figura de Mas per la seva vinculació amb les retallades socials i casos de corrupció.

Partidaris i detractors de la investidura de Mas s'han encarat a la plaça de Sant Jaume i s'han retret mútuament que el procés no avanci pel seu bloqueig i tossuderia. Mentre que uns criticaven la figura de Mas, els altres la defensaven i situaven el líder convergent com a artífex de l'avenç sobiranista.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut