En 15 mesos, una llei aprovada: el balanç del govern Torra a Parlament
Quim Torra i Pere Aragonès al Parlament (ACN)

Una llei aprovada en 15 mesos: el balanç del govern Torra al Parlament

El govern ha presentat set projectes de llei més que s'estan tramitant al Parlament

RedaccióActualitzat

El 16 d'agost acaba el període vacacional del Parlament, però no serà fins al setembre que es recuperarà el curs polític a ple rendiment. I enmig d'una tardor que serà complexa, caldrà veure si se'n ressent l'activitat parlamentària. Fins ara, en els 15 mesos de govern Torra, la cambra catalana només ha aprovat un text impulsat per l'executiu, molt per sota del que és habitual.

Des del maig de l'any passat, Quim Torra és el president de la Generalitat i, en tot aquest temps, el Parlament només ha aprovat una llei impulsada pel seu govern: la que recupera l'Agència de Salut Pública. Les altres set aprovades fins ara han estat proposicions sorgides dels grups parlamentaris.

Cap altra llei amb el segell del govern ha rebut la llum verda de la cambra, començant per la de pressupostos. L'oposició, amb Ciutadans al capdavant, assegura que el govern no fa la seva feina.

El govern ha presentat set projectes de llei més que s'estan tramitant al Parlament. Els que estan més avançats podrien arribar al ple a la tardor per a la seva aprovació.

Lluny de les 107 de rècord

Aquesta legislatura queda molt lluny de les més fructíferes. Si mirem enrere, el rècord de lleis aprovades el té el govern Pujol en la legislatura 1999-2003, amb 107, de les quals 81 eren a proposta del govern. El tripartit de Montilla ocupa el segon lloc, amb 97 lleis en el període 2006-2010. Però és el primer pel que fa a textos proposats pel govern: 89.

 

 

ARXIVAT A:
Parlament de CatalunyaQuim Torra
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut