Un test per comprovar si una persona s'ha encomanat del coronavirus de la Covid-19 (Reuters/Kai Pfaffenbach)
Un test per comprovar si una persona s'ha encomanat del coronavirus de la Covid-19 (Reuters/Kai Pfaffenbach)

Un home de 97 anys i una dona de 88, morts per coronavirus a Catalunya

Salut informa que s'han aïllat diverses persones a la residència on vivia l'home i que hi ha 23 contagiats nous, entre els quals un nadó de sis mesos i un d'un any

Actualitzat

Salut ha confirmat la mort de dues persones grans pel coronavirus SARS-CoV-2. Es tracta d'un home de 97 anys i una dona de 88, tots dos amb problemes respiratoris. Amb aquestes, són tres les persones mortes pel Covid-19 a Catalunya, després que divendres passat es va saber la mort d'una dona de 87 anys que tenia diverses malalties.

L'home tenia diverses patologies prèvies i estava ingressat en un centre hospitalari de Barcelona des del 6 de març. La mort va ser aquest diumenge, segons ha confirmat el Departament de Salut.

Aïllats a la residència on vivia

La víctima vivia en una residència de la capital catalana i mentre s'està a l'espera dels resultats de l'estudi de contactes, s'ha aïllat les persones d'aquesta residència amb patologia prèvia associada a problemes respiratoris i també la persona que compartia habitació amb ell.

A més, s'ha fet una neteja antisèptica a la planta on hi havia la víctima.

Salut va publicar la setmana passada recomanacions per prevenir la propagació del coronavirus a les residències. Entre aquestes hi ha que la gent s'abstingui de fer visites si ha tingut símptomes respiratoris, gripals o febre o rentar-se les mans amb aigua i sabó a l'entrada i la sortida del centre, sempre als lavabos dels visitants.

 

La dona morta tenia pneumònia

La segona víctima és una dona de 88 anys, que tenia una pneumònia i una insuficiència respiratòria. Va començar a tenir símptomes el 27 de febrer i va ingressar a un hospital de Barcelona el 6 de març, on ha mort aquest dilluns.

Dos nens petits contagiats

Paral·lelament, Salut confirma 23 casos nous de coronavirus SARS-CoV-2 a Catalunya, entre els quals hi ha un nadó de sis mesos i un d'un any, que estan aïllats a casa en estat lleu.

Del total d'afectats amb coronavirus a Catalunya, 25 són professionals sanitaris.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut